5 redenen waarom infographics echt een goed idee zijn

infographics-300x286Infographics geven je een heleboel interessante informatie op een amusante manier. Het is dan ook geen wonder dat infographics alsmaar populairder worden. Maar wat zijn infographics nu precies? En vooral: moet je ze gebruiken en hoe doe je dat?

Infographics, wat is dat?

Infographics stellen allerlei soorten informatie op een visueel aantrekkelijke manier voor. De hoeveelheid tekst is beperkt tot de basis en dankzij de visuele elementen wordt het geheel mooier en meer begrijpbaar. Een infographic zorgt er ook voor dat informatie samengevat en op een gemakkelijk te begrijpen manier voorgesteld wordt, bijvoorbeeld in een grafiek.

De voordelen van infographics

Voor wie nog niet overtuigd is van het nut van infographics zetten we hier even de belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Dankzij een combinatie van woorden, beelden en kleuren zijn infographics opvallend en trekken ze de aandacht van de lezer (meer dan een gewone tekst).
  • Informatie die we gezien hebben kunnen we beter onthouden. Maar liefst 90% van alle kennis die we hebben is gebaseerd op visuele informatie.
  • Infographics worden veel vaker gedeeld dan tekst, zowel op blogs als op sociale netwerken.
  • Met infographics kan je de identiteit van je merk versterken. Breng je boodschap in een infographic die qua kleur en lettertype helemaal in de stijl van je merk past om op die manier je brand awareness te versterken. Voeg zeker ook je logo toe.
  • Een visueel aantrekkelijke infographic zorgt ervoor dat veel mensen erop klikken en naar je site gestuurd worden. Op die manier genereer je bezoekers en kan je zelfs je Google Page Rank verbeteren.
Executive Summary

Vijf goede redenen waarom je infographics moet maken
Infographics zijn visueel, worden vaker gedeeld en beter onthouden dan tekst.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *