Vlaamse internetgodinnen op een rijtje

Het is Internationale Vrouwendag…en dat betekent: tijd voor een lijstje! Mannen staan op het internet en sociale media al genoeg in de kijker, maar wie zijn nu eigenlijk de Cleopatra’s en Jeanne d’Arc’s van het online landschap? Wat doen ze en in welke sector zijn ze de eerste van de klas? Let’s check it out!

wereldvrouwendag-social-mediaIbe Rossel

Een naam om te onthouden in de fashionwereld! Ze is nog maar 16 jaar, maar de Vlaamse Ibe Rossel, oftewel Mademoiselle Rossele wordt geprezen door modekenners. Wim Denolf noemde haar ooit zelfs ‘de 12-jarige Vlaamse Tavi Gevinson’. Haar blog http://maddemoisellerossele.blogspot.com/ is alvast veelbelovend!

Ilse Uyttersprot

Het straffe YouTube-debuut van de burgemeester van Aalst,… het is niemand ontgaan. @ilseuyttersprot verdient alvast een pluim voor crisiscommunicatie! What a lady!

Veerle Pieters

@vpieters werd vorig jaar verkozen tot meest gevolgde Belgische account op Twitter. Deze Vlaamse webdesigner heeft niet alleen bijna 200.000 volgers (terwijl ze zelf maar een 200-tal mensen volgt), maar ook een heel gewaardeerde blog. Design inspiratie nodig? She’s your woman!

Marta Majewska

@princessmisia is digital & social media strateeg bij Porter Novelli, ze twittert over alles wat met digital te maken heeft, schrijft over recepten, fotografeert, én heeft haar eigen food blog bij Elle Belgium.

Lia van Bekhoven

Deze buitenlandse correspondente heeft heel wat online aanhangers. Ze stond (@LiavanBekhoven) op de derde plaats in de lijst van top 100 meest invloedrijke Belgische journalisten op Twitter. Daarnaast blogt ze over Britse aangelegenheden op http://liavanbekhoven.blogspot.com/.

Clo Willaerts

@bnox is dé referentie voor alles wat met online marketing, online community’s en sociale media te maken heeft! Wie twittert, kan er niet naast kijken! De oude rot in het vak bracht ook het boek ‘Het Conversity Model’ uit. Interessant leesvoer!

Sara Jane Deputter

#change bij de overheid? Daar draagt @SJDeputter, die werd verkozen tot hipste ambetanaar van het land, alvast haar steentje aan bij. Ze draagt met recht het kroontje van ambtenaar 2.0!

Joke De Nul

Community managers, ze zijn hot én gewild. Met ondertussen bijna 5.000 volgers op Twitter is @Joke een van de bekendste van het land.

Tiany Kiriloff

Deze styliste en modejournalist van Belmode.tv blijft een referentie binnen de fashionwereld. Haar blog en twitteraccount @BelmodoTiany worden op de voet gevolgd door fashionista’s.

Els Keytsman

De directeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen (@keytsman) doet het als topmadam zeer goed op Twitter! Het volgen waard!

Dit lijstje is natuurlijk niet volledig! Aanvullingen zijn welkom!

Executive Summary

Wat? Het is Internationale Vrouwendag
Dus? Tijd om even een lijstje met straffe ‘online’ madammen te delen

1 Comment

 1. LuciusRAdule

  3 months ago

  I just couldn’t vanish entirely your website ahead of suggesting that we actually
  loved the conventional info someone provide inside
  your guests? Is gonna be back frequently to have a look
  at new posts
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *