Vakantie? Sluiting? Met deze trucs komt er toch nieuwe content op je blog!

nieuwe content

Nieuwe content op je blog dankzij deze tipsDe persoon die normaal gezien blogt heeft vakantie, het bedrijf sluit enkele weken, het is in een bepaalde periode te druk om te bloggen, … Er zijn verschillende redenen waarom een bedrijfsblog even kan stilvallen. Omdat het belangrijk is om toch regelmatig je blog te voorzien van nieuwe content, geven we je enkele handige tips en tricks om deze dode momenten op te vangen.

Een blog vraagt constant om nieuwe, kwalitatieve content. Maar op sommige momenten lukt dat niet. Gelukkig kunnen we deze momenten, zoals een sluiting of een drukke periode, meestal wel voorzien. Een planning maken helpt! Maar ook onverwachte situaties vang je eenvoudig op dankzij deze tips.

Schrijf op voorhand content voor je blog

Dit is de beste en de gemakkelijkste optie. Het werkt natuurlijk alleen maar als je op voorhand weet dat er een moment zit aan te komen waarop je geen content kan creëren voor je blog. Dankzij een contentkalender kan je onderwerpen, publicatiedata en meer zorgvuldig plannen. Een andere goede truc is het schrijven van enkele niet-seizoensgebonden blogposts, die je steeds in een noodgeval online kan zetten.

Vraag een gastblogger

Een persoon met veel kennis van de sector of een personeelslid met een interessante taak kan fungeren als gastblogger. Dat zorgt voor een andere invalshoek en houdt je blog interessant, terwijl de vaste blogger niets hoeft te doen. Vermeld duidelijk wie de gastblogger is en bezorg hem of haar een overzicht van de huisstijl en alle regels waar hij of zij zich dient aan te houden, zodat de inhoud van de post past bij rest van je blog.

Doe aan content curatie

Content curatie is het overnemen van content van iemand anders, en er zelf iets mee doen zoals je mening geven, samenvatten. Meer over content curatie kan je hier lezen. Zorg er zeker voor dat je niets zomaar kopieert. Content curatie gaat sneller dan het creëren van content, en is dus geschikt voor tijdens drukke periodes.

Kies andere vormen van content

Post ook eens foto’s, video’s, presentaties enzovoort. Waarschijnlijk heb je dit soort materiaal al in huis, je hoeft het alleen wat te kaderen om er een aparte blogpost van te maken. Visueel materiaal is sowieso een goed idee want het oogt erg aantrekkelijk.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *