30.12.2013 - Content

Meer bezoekers voor je blog in 3 stappen

Een blog is een belangrijk hulpmiddel voor je bedrijf om autoriteit te vestigen en bekendheid te vergaren voor je merkidentiteit. Door relevante artikels te posten en te reageren op de feedback van lezers, komt je merk tot leven. Hoe meer mensen je blog lezen en goed vinden, hoe bekender je bedrijf of merk wordt. Maar daarvoor moet je natuurlijk actief lezers aantrekken. Lees hieronder hoe je je bedrijfsblog best kan promoten voor een optimaal bereik.

Promoot je blog en blogartikels

Er zijn heel wat sociale netwerken en dus heel wat mogelijkheden om je blog te promoten. Je hoeft niet actief te zijn op elk netwerk, maar zorg op z’n minst dat je vertegenwoordigd bent op Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Zorg dat je account steeds links naar je blog bevatten. Aarzel niet om je blogartikels zelf te promoten, maar zorg natuurlijk voor evenwicht: het belang van luisteren mag niet onderschat worden! Het is voorts belangrijk om je blog en individuele blogartikels optimaal deelbaar te maken door share buttons toe te voegen. Hierdoor kunnen blogbezoekers je artikels gemakkelijk delen en je bereik vergroten.

Gebruik je e-mail handtekening !

Promoot ook zeker je blog in je e-mails. Door een link naar je blog aan je e-mail handtekening toe te voegen, genereer je mogelijk heel wat traffic. Het is de perfecte manier om je blog te delen met iedereen met wie je correspondeert.

Laat andere blogs je blog promoten

Veel blogs hebben een blogroll. Dat is een lijst van gerelateerde blogs waarvan de blogschrijver meent dat ze misschien relevant zijn voor hun lezers. Ga actief op zoek naar blogs die gerelateerde onderwerpen behandelen en contacteer de blogeigenaars om voor te stellen je blog op te nemen in hun blogroll. Als je boeiende blogartikels schrijft en goede content biedt die je publiek echt helpt, dan zullen gelijkaardige blogs je maar wat graag aan hun blogroll toevoegen.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans