Microsoft komt met Hero advertenties in Bing

bing-hero-adsMicrosoft komt voor gebruikers van het Windows 8.1 besturingssysteem met een nieuwe functie in de Bing Smart Search zoekresultaten. Het gaat om een testcase waarbij gebruikers in sommige gevallen als zoekresultaat een advertentie te zien zal krijgen die er uitziet als een landingspagina.

Bing en Google experimenteren met visuale advertenties

Zoals je eerder op deze blog al kon lezen experimenteert Google met grote banner advertenties in de zoekresultaten. Nu wil Microsoft in zijn zoekmachine Bing dus iets gelijkaardigs proberen. Het bedrijf is eveneens gestart met grote visuele advertenties die Hero advertenties genoemd worden. In samenwerking met enkele grote Amerikaanse bedrijven worden deze Hero advertenties nu getest bij een beperkt aantal gebruikers in de Verenigde Staten.

Bing Hero ads voorlopig alleen in Bing Smart Search

De Hero advertenties werken voorlopig alleen in Bing Smart Search, wat betekent dat ze dus verbonden zijn aan het besturingssysteem Windows 8.1. De Hero advertenties zullen enkel verschijnen wanneer er specifiek op een merknaam gezocht wordt. Het gaat om advertenties die eruit zien als een landingspagina. Zo krijgt de gebruiker een mooie, visuele pagina te zien en kan hij direct doorklikken naar de content die hij zoekt.

De voordelen van Bing Hero advertenties

Ook voor online marketeers biedt dit systeem uiteraard voordelen. Door een advertentie en landingspagina eigenlijk samen te voegen wordt er een stap in het hele proces overgeslagen. Zo komt je bezoeker sneller op de juiste plaats op je site en dat levert hopelijk ook meer conversies op. Bovendien worden advertenties op die manier visueel een pak aantrekkelijker. Het biedt natuurlijk ook meer mogelijkheden dan de huidige beperkte tekstadvertenties.

Executive Summary

Microsoft experimenteert met Hero advertenties in Bing
Met deze advertenties die op landingspagina’s lijken gaan ze de concurrentie aan met de banner-advertenties in Google.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *