Railmate: treinvertragingen worden een spel!

Railmate, een parodie op de website van de NMBS railtime, maakt van de treinvertragingen een spel. Naar aanleiding van de sneeuwellende vorige week ontwikkelde de Belgische ontwikkelaar, Martijn Vandenberghe, Railmate. Met deze applicatie wil hij het leed van alle de treinvertragingen verzachten

Railmate app verzacht je leed

Railmate is een applicatie die van je treinreis een spelletje maakt. Tijdens het spel ontvang je punten per station en krijg je extra bonuspunten per minuut dat je trein vertraging heeft. De scores worden bijgehouden in het Game Center, op deze manier kan je je scores vergelijken met die van je vrienden en collega’s. Het is dus hopen op zoveel mogelijk vertraging en een zo lang mogelijke treinreis om de hoogste score te halen! Met deze applicatie wil Martijn Vandenberghe het leed van de pendelaars verzachten en de treinreis weer plezier inblazen.

Railmate volgt je traject

Zodra je op de trein stapt, activeer je de Railmate applicatie. De app vraagt om je begin- en eindstation in te geven. Tijdens je treinreis volgt de app je traject via je gps. Bij de aankomst op je eindbestemming krijg je een overzicht van je afgelegde traject. Ook geeft Railmate de vertragingen weer die je eventueel hebt opgelopen. Ontwikkelaar Martijn Vandenberghe wil de applicatie graag nog verder uitwerken waardoor het op meer manieren mogelijk wordt om punten te scoren.

De applicatie is voorlopig enkel gratis beschikbaar voor iPhone en iPad in de App Store, maar Martijn is druk doende met de Android-versie.

Executive Summary

Railmate maakt van je treinvertragingen een spel van.

Belgische ontwikkelaar Martijn Vandenberge ontwikkelde deze app om de treinvertragingen aangenamer te maken.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *