Overleef de festivalzomer met festival apps van Appmiral

De festivalzomer is officieel begonnen, duizenden muziekliefhebbers trekken naar de festivalweides om er te genieten van hun favoriete band. Naast een tent, zuiver ondergoed en goede vrienden kan in 2013 de juiste festival app niet ontbreken. Zulke apps geven je informatie over het festival, de bands die er spelen, de line-up en last minute veranderingen. Natuurlijk ben je via de app ook verbonden met je vrienden, Facebook, Instagram en Twitter. Zo kan je alles op de voet volgen.

Appmiral: je festivalbuddy

Een development agency uit Antwerpen richtte Appmiral op. Een bedrijfje dat focust op 100% native event apps. Ze ontwikkelen de apps voor heel wat Belgische festivals. Op hun palmares: Rock Werchter, Pukkelpop, Tomorrowland, Dour, Couleur café en veel meer! De apps die Appmiral ontwikkelt, focussen op features die elke festivalganger nodig heeft. Naast algemene informatie zoals line-up, een up-to-date schema en alle facts over het festival worden ook allerlei social media geïntegreerd.

Geïntegreerde social media features

Je wordt via de app in de eerste plaats verbonden met je vrienden via Facebook. Zo kan je informatie over je favoriete band sharen en ontdekken wie je beste festivalbuddy is. Daarnaast kan je alles over het festival volgen via de Twitter feed. De Instagram-feature geeft je de kans om een mooi overzicht van alle festivalfoto’s te bekijken. Een laatste en super handige feature is de interactieve kaart. Op deze kaart kan je points of interest aanduiden zoals bijvoorbeeld je tent, je wagen, favoriete bier… Het handigste aan deze interactieve kaart is misschien wel dat je je vrienden  kan localiseren.

Festival apps worden massaal gedownload

De apps van Appmiral zijn steeds beschikbaar voor Android, iOS en Windows Phone. Hierdoor bereiken ze ongeveer 90% van de festivalgangers op meer dan 3.000 smartphones. Vorig jaar werden de apps van Belgische zomerfestivals meer dan 250.000 keer gedownload! Dit jaar zal het aantal downloads hoogstwaarschijnlijk nog eens de lucht in schieten.

Executive Summary

De festivalzomer is begonnen en anno 2013 kunnen festival apps niet ontbreken!
Appmiral maakt het mogelijk om actief de zomerfestivals te beleven via je smartphone.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *