22.02.2013 - Technology

Llama maakt je smartphone slimmer

Je zit in een meeting en plots klinkt je ringtone luid door de ruimte. Vergeten ‘mute’ in te schakelen, een gênante situatie. Een even vervelende situatie zijn meldingen die je ’s nachts wakker ‘buzzen’. Ja, het zou handig zijn moest je smartphone kunnen onthouden wanneer hij lawaai mag maken en wanneer hij zijn mond moet houden. Met Llama wordt dit mogelijk.

 

Llama location profiles

Met Llama locations profiles kan je je Android-toestel leren wat het wanneer wel en niet mag. Zo kan je duidelijk stellen dat op je werk de ringtone uit moet en als je ’s nachts slaapt al die meldingen nergens nodig voor zijn. Een handige applicatie vergelijkbaar met de app Tasker. Het grote verschil is dat Llama gratis is, een gebruiksvriendelijke interface heeft en op een joviale toon communiceert.  Je accepteert bijvoorbeeld de gebruiksvoorwaarden met ‘Okey Doke!’.

 

Llama onthoudt wat mag op welke locatie

Llama automatiseert alle instellingen die je normaal voortdurend handmatig moet instellen zoals wijziging naar locatie, batterij sparen, geluid uit, geluid aan… . Dit doet de applicatie door te detecteren waar je bent, hoe laat het is en wat je telefoon doet. Llama richt zich vooral op locatie, als je op een specifieke plaats bent, zoals op het werk, wijzigt de instelling naar de instellingen die jij éénmalig hebt aangegeven in Llama, bijvoorbeeld mute.

Llama vraagt wel om langs te gaan op de fysieke locatie om de instelling te kunnen activeren. Dit om de simpele reden dat de app geen gebruik maakt van gps of wifi maar gsm-masten herkent. De applicatie slaat op welke masten er in de buurt zijn en herkent deze bij ’t tweede bezoek. Zo verspil je ook geen extra batterij.

 

Een slimmere smartphone

Daarnaast kan je ook instellen om instellingen te wijzigen op andere momenten, zoals tijd van de dag, accu op een bepaald niveau, wanneer agenda-item in de buurt is, bij het opladen, als je muziek speelt of andere omstandigheden. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat je telefoon automatisch op trillen springt als je ’t huis verlaat of de helderheid van de telefoon vermindert als je batterij bijna leeg is.

Je leest het goed, je kan aan elke actie een instelling koppelen, zo maakt Llama je slimme telefoon nog net iets slimmer.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans