Deel je gedachten anoniem met Yik Yak, de nieuwste hype in de VS!

yik-yak

Je gedachten delen met de mensen rond je? Anoniem? Het kán met Yik Yak, de app die toelaat anonieme berichten de wereld in te sturen. Yik Yak is de nieuwste hype in de VS! De amusante en komische anekdotes weten elke student te bekoren. Waarom Yik Yak zo populair én verslavend is? Lees verder en ondervind zelf het aanstekelijke effect van Yik Yak.

What the Yak?

Yik Yak is een social media tool waarmee je anoniem een bericht of een ‘Yak’ de wereld in kan sturen. Iedereen binnen het bereik van een straal van 16 kilometer kan je Yak zien en die beoordelen, waardoor je ‘Yakarma points’ kan verdienen. Deze Yakarma points bepalen de populariteit en de ranking van je Yak.

“#1 Parenting Mistake: not making your kid clean his room, do his laundry, or do dishes. Your kid becomes my roommate.”

Click to tweet!

Location matters

Waarom Yaks segmenteren op locatie? Omdat… location matters! Mensen krijgen enkel relevante Yaks te zien, waardoor de herkenbaarheid verhoogt en ze er extra voeling mee hebben. Het is dan ook geen verassing dat Yik Yak enorm populair is binnen scholen en universiteiten. Heeft de prof een grappige opmerking gemaakt? Dan krijg je dat enkele seconden later op Yak te zien!

Ik Yak, jij Yakt, iedereen Yakt

Yik Yak veroverde al snel alle scholen en universiteiten in de VS. Iedereen yakt! Zo klom de app naar plaats 63 op de ranking van meest gedownloade free apps en plaats 12 voor social apps. Er was echter een keerzijde aan de medaille. De anonimiteit van de Yaks zorgde ervoor dat Yik Yak gebruikt werd om negatieve en pestberichten de wereld in te sturen. Op drie scholen werden zelfs valse bommelding gemeld op Yik Yak.

Yik Yak gooit het over een andere boeg

Door dit misbruik besloot Yik Yak zijn strategie aan te passen. Zo moeten gebruikers nu een minimumleeftijd hebben van 17 jaar. Daarnaast werden location fences in het leven geroepen waardoor de app niet meer kan gebruikt worden op lagere scholen. De initiatiefnemers willen een duurzame en respectvolle tool aanbieden, ook al moeten ze de toegang  voor hun tweede grootste doelgroep afsluiten.

“ I liked college better when Monday was part of the weekend”

Click to tweet!

Gestage groeicijfers

Yik Yak herstelde snel na het misbruik. Zo heeft de app de laatste drie maanden al drie financieringsrondes achter de rug. In de laatste ronde (onder Saquoia Capital) haalde Yik Yak maar liefst 62 miljoen dollar op. Het geloof in de anonieme berichtentool is dus enorm . Wij kijken alvast uit naar de Europese lancering.

Executive Summary

Al eens gehoord van anonieme berichtentool de Yik Yak? Deze App is dé nieuwste hype is in de Amerikaanse scholen en universiteiten! Ontdek hier welke problemen Yik Yak reeds heeft moeten overwinnen en hoe Yik Yak zijn populariteit heeft kunnen aanhouden.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *