Onlyhumans

Aa_watwelezenAppleIPhoneMeer topics SamsungSamsung GalaxySamsung smartphonesSmartphone marktaandeel

26.04.2013 - Technology

Samsung verkocht bijna dubbel zoveel smartphones als Apple

Net als Apple eerder deze week maakte ook Samsung de kwartaalcijfers voor het eerste kwartaal van dit jaar bekend. En Samsung had heel veel positief nieuws te melden, want de cijfers bleken veel mooier dan verwacht.

Dubbel zoveel smartphones verkocht als Apple

In het eerste kwartaal van 2013 heeft het Zuid-Koreaanse concern Samsung bijna dubbel zoveel smartphones verkocht als het Amerikaanse Apple. Daarmee groeide het negen keer sneller. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau Strategy Analytics.

De verkoop van Samsung schoot omhoog tot 69,4 miljoen stuks, dat is een stijging van 56 procent. In de markt van de smartphones heeft Samsung daarmee een derde van het marktaandeel in handen. Grote concurrent Apple verkocht in de eerste drie maanden van 2013 ‘amper’ 37,4 miljoen iPhones. Dat is 6,6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee zet de iPhone het laagste groeitempo ooit neer.

42% meer omzet

Het grote succes van Samsung is vooral te danken aan de populariteit van de toestellen Galaxy S III en Galaxy Note II. Mede dankzij dit succes steeg de omzet van Samsung met 42 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar, tot een niveau van 47,5 miljard dollar.

Het eerste kwartaal van Samsung was zelfs zo goed dat het beter was dan het laatste kwartaal van 2012. Het laatste kwartaal is traditioneel het beste kwartaal, omwille van de feestdagen. Toch slaagde Samsung erin om een groei van 2 procent te realiseren ten opzichte van het laatste kwartaal van 2012.

Mooie toekomst

Ook de toekomst ziet er voor Samsung heel rooskleurig uit, dankzij de recente lancering van de Galaxy S4. Dit toestel is vanaf morgen te koop in België en Nederland, en zal naar alle waarschijnlijkheid snel uitverkopen.

Wereldwijd werden zo’n 210 miljoen smartphones verkocht, ruim een derde meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans