16.01.2013 - Content

Samsung rondt kaap van 100 miljoen Galaxy S smartphones

Dat Samsung volop scoort met z’n Galaxy smartphones is al lang geen geheim meer. De Galaxy S III is het paradepaardje en heeft de kaap van 40 miljoen stuks bereikt. Het Galaxy S gamma is bovendien in totaal 100 miljoen keer over de toonbank gegaan. Samsung is met 31% marktleider. Apple heeft 20% van de markt in handen.

 

10 miljoen exemplaren op twee maanden

Op twee maanden tijd slaagde Samsung erin om 10 miljoen exemplaren van de Galaxy S 3 te verkopen. Eind november vorig jaar waren dat er – 5 maanden na de lancering – nog 30 miljoen. Een cijfer om u tegen te zeggen, zeker omdat Samsung de concurrentie met de iPhone 5 moet aangaan. Geen onbelangrijke achtergrondinfo: het gaat hier om verkopen aan retailers, niet aan eindgebruikers.

 

Nieuwe Galaxy in aantocht

Ook de vorige Galaxy-modellen scoorden heel goed. Van de Galaxy S Plus zijn er 25 miljoen exemplaren verkocht en van zijn opvolger (de Galaxy S 2 Plus) 40 miljoen. Ondertussen zit Samsung niet stil en is het volop bezig met de voorbereiding van een nieuw model dat een pak groter zou worden en over de Exynos 5 Octa processor zou beschikken. De efficiëntie zou daarmee met 70% omhoog gaan. Al in april is de lancering gepland.

 

Apple delft het onderspit

Concurrent Apple vergaat het inmiddels minder goed. Het bedrijf had op meer succes gerekend voor de iPhone5. Volgens de Wall Street Journal zijn de orders aan de toeleveranciers drastisch beperkt. Zo heeft Apple de bestelling van de schermpjes voor de eerste helft van dit jaar gehalveerd. Apple heeft aan Samsung altijd al een te duchten concurrent gehad en de Zuid-Koreanen lijken het pleit op dit moment te winnen.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans