Onlyhumans

Aa_watwelezenAppleSamsungMeer topics Wallet app

28.02.2013 - Technology

Samsung presenteert met Wallet app een kopie van Apple’s Passbook

Samsung heeft woensdag de Wallet applicatie gepresenteerd aan het grote publiek op het Mobile World Congress in Barcelona. Over de applicatie kunnen we eigenlijk heel kort zijn: het is zowat een kopie van Apple’s Passbook.

Met de Samsung Wallet app kunnen gebruikers documenten zoals concert tickets, bioscoopkaartjes, boarding passes, lidmaatschappen, kortingsbonnen, en andere pasjes mobiel opslaan op de smartphone. Het systeem werkt verder net hetzelfde zoals de Apple Passbook.

De Samsung Wallet app zal je daarnaast ook een notificatie geven wanneer je op een locatie komt waar je één van je documenten kan gebruiken. Kom je bijvoorbeeld op de luchthaven, dan zal je een push notificatie krijgen dat je je boarding passes kan gebruiken.

Voorlopig geen NFC

Een speciale scanner zal ervoor zorgen dat de barcode van je documenten kunnen ingescand worden. Hierdoor zijn je digitale documenten dus het perfecte alternatief voor de papieren versies. Bovendien hebben ook derden toegang tot de applicatie, waardoor ze hun digitale gegevens kunnen aanbieden.

Het is wel opvallend dat de Samsung Wallet app op deze manier werkt, en niet met de NFC (Near Field Communication) technologie, waarop Samsung de afgelopen periode toch zwaar heeft ingezet. Toch sluit Samsung niet uit dat de app in de toekomst wel op basis van NFC technologie zal werken.

Samsung kan al meteen heel wat grote partners aankondigen, waarmee het samenwerking in het kader van de Wallet-app. Samsung werkt onder ander samen met Hotels.com, Lufthansa, Expedia, Walgreens, Belly, Major League Baseball Advanced Media en Booking.com.

Enkel voor Android

De applicatie is voorlopig enkel beschikbaar in beta en voor een select groepje ontwikkelaars. Vanaf mei dit jaar zal de applicatie publiek beschikbaar zijn. Vanaf dan is de app verkrijgbaar in de Play Store.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans