Onlyhumans

Aa_watwelezenAppleBeveiligingslekMeer topics IOSIOS 6IOS 6.1

15.02.2013 - Technology

Omzeil de iPhone schermbeveiliging dankzij een bug in iOs 6.1

Onlangs verscheen iOs 6.1 voor iPhone, iPod Touch en iPad. Echt een succes kan je deze software update echter niet noemen: eerder werd bekend dat de update 3G problemen veroorzaakte bij de iPhone 4S bezitters in Europa, en nu blijkt dat iOs 6.1 een beveiligingslek bevat. Dankzij het lek kan je in de telefoonapp terecht komen zonder een toegangscode toe moeten invoeren. Vanuit de telefoon app kan je niet alleen bellen, je hebt vanuit die app ook toegang tot de contactpersonen, en je kan de gegevens van die contactpersonen wijzigen.

 

Apple werkt aan een oplossing

De bug is bekend bij Apple, en ze werken aan een oplossing. Wanneer er een nieuwe update van de iOs software uitkomt, die het lek moet dichten, is nog niet bekend. De truc om de toegangscode op je iPhone te omzeilen, werd vastgelegd in een Youtube filmpje. Gemakkelijk is de truc wel niet, je moet een aantal zeer specifieke handelingen opvolgen om toegang te krijgen tot de telefoon app. Zo moet je onder andere de aan/uit knop indrukken, vervolgens een noodoproep uitvoeren en die meteen weer annuleren. Hoe de Youtube gebruiker deze bug heeft ontdekt, dat vertelt hij er niet bij.

 

Tal van problemen met iOs 6.1

iOs 6.1 valt tot nu toe niet bepaald een succes te noemen, er doken reeds verschillende bugs op. Zo raakte onlangs bekend dat Europese iPhone 4S bezitters problemen hebben met het 3G netwerk, en zorgt de update voor een probleem met Microsoft Exchange waardoor velen hun bedrijfsmail niet fatsoenlijk kunnen ontvangen op hun iPhone. Voor het probleem met het 3G netwerk lanceerde Apple reeds een update, maar op een oplossing voor de problemen met Microsoft Exchange is het voorlopig nog even wachten. Verwacht wordt dat Apple zo snel mogelijk een iOs software update zal lanceren om de problemen met Microsoft Exchange en het beveiligingslek op te lossen. Mogelijk komt die update er begin volgende week al.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans