18.02.2013 - Technology

iWatch: Apple’s eerste horloge?

Volgens verschillende bronnen zou Apple op dit moment een team van wel 100 product designers hebben zitten op de ontwikkeling van een polshorloge. De polshorloge zou in principe een mini-computer zijn en verschillende taken aankunnen, die vandaag door de iPad en iPhone worden uitgevoerd. Het nieuwe Apple-kindje zou gebukt gaan onder de naam iWatch. De informatie zou zijn vrijgegeven door twee personen die bekend zijn met Apple's plannen voor de toekomst en anoniem wensen te blijven...

Het zogenaamde development team zou bestaan uit verschillende managers, marketeers en software en hardware ingenieurs die vroeger aan de iPhone en iPad zouden hebben meegewerkt. De grootte van het team doet vermoeden dat Apple inmiddels voorbij de experimentele fase zou zijn.

Een nieuw iProduct zou eigenlijk een logische stap zijn vanuit Apple's perspectief. De iWatch zou enerzijds de cirkel rond maken voor Apple. Naast de smartphone, desktop, laptop, tablet en Apple tv zou een horloge Apple nog meer kunnen integreren in onze belangrijkste bezigheden van ons dagelijkse leven...

Anderzijds hebben we het financiële aspect van het hele verhaal. CEO Tim Cook staat onder enorme druk van de aandeelhouders sinds de beurswaarde achterop hinkt met een daling van meer dan 30%, omwille van de achterblijvende verkoopsgroei sinds september en toenemende concurrentie van bijvoorbeeld Samsung (Galaxy SIII), HTC (HTC One X) en Sony (nieuwe Xperia-serie). Investeerders beginnen zich zorgen te maken om dalende winstmarges en de toenemende concurrentie-impact, indien er geen revolutionair nieuwe Apple-telg op de wereld wordt losgelaten... Ook volgens Bruce Tognazzini (technologie consulent en voormalig Apple-medewerker) zou de iWatch Apple terug een duwtje in de rug kunnen geven: "Like other breakthrough Apple products, its value will be underestimated at launch, then grow to have a profound impact on our lives and Apple’s fortunes."

Sinds de eerste berichtgeving schieten er op het web natuurlijk heel wat conceptafbeeldingen als paddestoelen uit de grond... Qua technische specificaties is ook nog zeer weinig bekend, buiten het gebruik van iOS als besturingssysteem en de mogelijkheid om belangrijke iPhone en iPad functies uit te voeren. Apple PR persoon Natalie Kerris liet het na de geruchten te bevestigen.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans