“iPhone 5S en iPhone 6 (iPhablet) op komst”

Dat Apple dit jaar met heel wat nieuwe producten zal komen, daar zijn heel wat analisten het nu over eens. Apple heeft ook weinig keuze, want de concurrentie van onder andere Samsung, Sony, Nokia, en sinds kort ook BlackBerry, is enorm groot.

iPhone 5S en iPhone 6

Volgens een Chinese blogger zou de iPhone 5S en zelfs de iPhone 6 al gecirculeerd zijn bij de toeleveranciers van Apple in China. De Chinese blogger deelt mee dat de iPhone 5S veel gelijkenissen toont met de iPhone 5, de voorlopig nieuwste versie.

De iPhone 6 zou daarentegen veel groter zijn dan de iPhone 5. Daar waar de iPhone 5 een schermgrootte heeft van 4 inch, zal de iPhone 6 een scherm hebben van 5 inch. De iPhone 6 zou ook langer zijn, en dunner.

Indien de gegevens van onze Chinese vriend kloppen, dan zou dat betekenen dat de iPhone 6 de directe concurrentie moet aangaan met de smartphones van de concurrentie , die ook allen een groter scherm hebben. We denken dan spontaan aan de Samsung Galaxy SIII, maar bijvoorbeeld ook met de Nokia Lumia.

iPhablet

De grotere iPhone 6 draait al een tijdje mee in de geruchtenmolen, en zou dus binnenkort een feit kunnen zijn. De grotere iPhone houdt het midden tussen de huidige iPhone modellen en de iPad. Moest Apple met een 5-inch smartphone komen, dan wordt deze door de analisten al de iPhablet genoemd.

Dat Apple met de iPhablet komt, is volgens analisten geen keuze maar veeleer een must. Alle concurrenten hebben al een grotere smartphone. Samsung heeft de Galaxy Note serie, Sony heeft de Xperia en Nokia heeft de Lumia. Wil Apple niet achterblijven, dan is het genoodzaakt ook met een 5-inch scherm te komen.

Analisten voorspellen dat smartphones met het 5-inch scherm binnenkort de markt zullen domineren. Filmpjes bekijken en boeken lezen worden alsmaar lastiger op de kleine schermen. Vooral in China zou de vraag naar 5-inch schermen enorm groot zijn.

Executive Summary

iPhone 5S en iPhone 6
Volgens een Chinese blogger werden de iPhone 5S en de iPhone 6 al gesignaleerd bij de Chinese toeleveranciers van Apple.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *