Het laatste, relevante nieuws met Google Currents | App van de week

Google Currents appGoogle Currents klinkt voor sommigen onder jullie misschien wel bekend in de oren… De apps voor Android en iOS waren al langere tijd beschikbaar op de Amerikaanse app stores. En vorige maand lanceerde Google de internationale versie van Currents. Ben je op zoek naar een app die al het relevante nieuws waarvoor jij interesse hebt bij elkaar brengt op een duidelijke en overzichtelijke manier? Check dan zeker eens Google Currents!

Nieuws van over de hele wereld in één app

De Google Currents app sprokkelt uurlijks nieuws bijeen van meer dan 14.000 online bronnen. De internationale launch van de app heeft voornamelijk tot doel dat lokale uitgevers nu ook aan de slag gaan met Google Currents Producer, om zo regiogebonden content ook beschikbaar te maken op de app.

No habla espagnol? Geen probleem, vertaal het!

De app heeft hoofdzakelijk twee onderdelen: de Library en Trending. In de Library worden verschillende nieuwsfeeds ondergebracht. Standaard vind je er Amerikaanse nieuwsbronnen terug zoals Forbes, CNN, de New York Times, etc. Het leuke aan Google Currents is dat je buitenlands nieuws ook in je eigen taal kan lezen. Ben je bijvoorbeeld een absolute sportfanaat en wil je het nieuws heet van de naald van een lokale bron meepikken, ondanks je geen letter verstaat van de vreemde taal? Voeg dan een feed toe, tik op het magazine-icoontje en vervolgens op het wereldbol-icoontje. Als je Nederlands als voorkeurstaal hebt ingesteld voor vertaling, dan vertaalt Google Currents de inhoud naar het Nederlands voor deze feed. Soms valt de Nederlandse vertaling een beetje knullig en letterlijk uit, maar het is alvast beter dan een taalcursus te moeten volgen…

Geïnteresseerd in nieuwtjes over een bepaald onderwerp? Via de Library-knop in de zoekfunctie kan je per thema zoeken, waarna je een lijst krijgt van nieuwsbronnen relevant aan dit thema. Wil je je eigen favoriete blogs of nieuwsankers toevoegen? Dit is eveneens mogelijk via de zoekfunctie. Je dient gewoonweg te zoeken op naam. Daarna kan je makkelijk de feed toevoegen door op “Add” te tikken, waarna deze beschikbaar wordt in je Library.

De Trending-sectie spreekt voor zich, denk ik. Het is niet verwonderlijk dat Google Currents de meeste populaire nieuwsfeiten uitpikt, op basis van zoekgedrag en -voorkeuren van de gelijknamige zoekmachine. Voorkeuren voor trending topics zijn te wijzigen in het Trending-tabje bij de zoekfunctie.

Zoals we gewend zijn van Google branded apps, is de user interface weer gelikt zoals altijd. De app reageert accuraat op aanrakingen en swipen gaat vlot. Het grafisch design is in de trend van de Google+ app, vrij straightforward wat allesbehalve een nadeel is voor een nieuwsapp!

> Google Currents is beschikbaar voor iOS en Android.

Executive Summary

Google Currents
Relevant nieuws uit meer dan 14.000 bronnen in één app

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *