Apple Maps stapelt blunders op

Apple heeft met de meeste recente update van iOS voor iPhone Google Maps door Apple Maps vervangen. Maar het systeem blijkt niet op punt te staan. Het regent namelijk apple mapsklachten over de kaartenapplicatie. De kaarten zijn helemaal niet nauwkeurig. Het is zelfs zover gegaan dat de Australische politie meldde dat ‘Apple Maps dodelijk kan zijn’. Een aantal autobestuurders moest gered worden nadat ze verdwaald waren geraakt in de outback.

Australiërs verdwalen in bloedhete outback

Apple Maps is een variant op Google Maps, maar het product is verre van een succes. Zo lopen rivieren over bruggen in plaats van omgekeerd, komt de ligging van sommige steden helemaal niet overeen met de werkelijkheid, toont het systeem winkels aan de verkeerde kant van de weg en ligt Berlijn ergens in de buurt van Antartica. De fouten zijn vooral grappig te noemen tot aan het voorval waarbij de Australische politie moest uitrukken om mensen te redden. Zonder water of eten geraakten Australische autobestuurders de weg kwijt omdat Apple Maps de stad Mildura 70 kilomter te ver naar het zuiden plaatst. Levensgevaarlijk aangezien het in de outback momenteel 45 graden is.

Apple neemt maatregelen

De kaartenapplicatie leverde nog meer hilariteit op. Er werd een station in opgenomen waar geen spoor in de buurt was, een dorp waar alle straten ‘Fucking’ heten en een vrouwenziekenhuis werd als dierenwinkel aangeduid. Apple heeft inmiddels al de nodige maatregelen genomen. Het bedrijf heeft Richard Williamson, het diensthoofd van Apple Maps, de laan uitgestuurd. Dat is althans wat het persbureau Bloomberg heeft gemeld op basis van anonieme bronnen. En Apple topman Tim Cook heeft zich al verontschuldigd voor de hele reeks fouten. Iets wat Apple zelden heeft moeten doen. Steve Jobs draait zich alvast om in zijn graf!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *