Een kinderslot op je Android

Ben je maar al te bang dat zoon- of dochterlief per ongeluk een belangrijke app verwijdert, op de verkeerde websites terechtkomt of heel je contactenlijst belt? Zorg dan voor een kinderslot op je Android. App Lock en KIDO’Z Play zijn twee voorbeelden van apps die je Android kindvriendelijk maken.

Ben je het moe om telkens je smartphone te verstoppen voor de kids, omdat er apps op staan die ze niet mogen spelen of omdat je bang bent dat er iets mis gaat? Op je tablet hetzelfde verhaal, een heleboel applicaties maar niet allemaal even geschikt voor de kinderen?

Android App Lock

De Android App Lock laat toe om een slot in te stellen voor verschillende applicaties. Dit is handig wanneer je niet wilt dat je kinderen een browser opstarten of spelletjes spelen als je er niet bent. De App Lock stelt een code in voor programma’s waar jij een slot op wenst. Deze code kan een cijfercode zijn of een patroon dat je moet tekenen.

Met deze sloten kan je er ook voor zorgen dat er geen apps verwijderd of geïnstalleerd worden zonder jouw toestemming. Zelfs om de telefoon op te nemen kan je een code instellen. Let er wel op dat er een slot zit op de App Lock zelf, anders is de app snel verwijderd en dan ben je terug bij af.

Zo wordt je Android niet enkel kids-proof, maar bescherm je je telefoon ook tegen bemoeizuchtige vrienden en familie die al te graag in je privé accounts snuffelen.

KIDO’Z Play

Een tablet wordt vaak door het hele gezin gebruikt, maar natuurlijk is de ene app al geschikter voor de kids als de andere. Om de kinderen te voorzien van een veilige speelomgeving kan je KIDO’Z play installeren. Deze applicatie laat je toe om verschillende accounts aan te maken. Voor jezelf met de normale interface en een voor elk kind, per leeftijd.

Telkens de tablet opstart, kom je eerst in de veilige modus ‘KIDO’Z Play’. Zonder sleutel (het wachtwoord dat jij instelde) kan zoon of dochter niet aan de normale gebruikersinterface van je tablet.

De applicatie staat garant voor veel plezier. De spellen zijn speciaal geselecteerd, de kinderen kunnen surfen in een veilige browser en beschikken over kleur- en tekenprogramma’s. Ze kunnen ook zelf apps installeren, uiteraard met een leeftijdsfilter. Daarnaast biedt de app de mogelijkheid om aan te geven welke ‘grote-mensen-apps’ de kinderen wel mogen gebruiken, hoeveel minuten ze dagelijks de tablet mogen gebruiken en naar welke websites ze mogen surfen.

 

 

Executive Summary

Met een kinderslot op je Android kan je zorgeloos je smartphone of tablet overlaten aan de kids.

Twee leuke applicaties die je Android kindvriendelijk maken en beschermen tegen ongewenste gasten.

1 Comment

  1. CleoMBranham

    3 months ago

    Hello, I check your new stuff regularly. Your humoristic style is awesome,
    keep in the good work!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *