Zwaaien maar! Je PC besturen met gebaren

Gedaan met tikken en vegen, binnenkort zwaaien we naar onze pc’s. Het Amerikaanse technologiebedrijf Leap Motion ontwikkelde een klein apparaatje dat je bewegingen zorgvuldig detecteert. Het toestel is gebaseerd op bewegingsdetectie waarvan ook Nintendo Wii en Microsoft Kinect gebruikmaken, maar tot 200 keer accurater, zo zeggen de ontwikkelaars.

Geen muis of touchscreen nodig

Vanaf 19 mei ligt hij in de VS in de winkel, de Leap. Een klein bakje vol sensoren dat bewegingen tot op een honderdste van een millimeter nauwkeurig detecteert.  De Leap plaats je naast je toetsenbord, verder heb je niets meer nodig! Geen muis, geen touchpad of touchscreen. Met deze gebareninterface wordt het mogelijk om je computer te besturen via hand- en vingerbewegingen. Deze bewegingen bepalen welke taken je scherm moet uitvoeren.

Accuraat en ergonomisch

Marktanalisten vermoeden dat dit de brug kan vormen tussen tablets, laptops en desktops. Bovendien is de gebareninterface gebruiksvriendelijker dan een touchscreen. Een touchscreen is niet enkel een dure investering, maar is ook ergonomisch onpraktisch. Twee problemen die de Leap in één beweging oplost.

De ontwikkelaars, David Holz en Michael Buckwald, zeggen dat het toestel 200 keer accurater is dan eender welke technologie die vandaag de dag voor handen is, in eender welke prijsklasse.

Toekomstmogelijkheden?

Naar de toekomst toe willen de ontwikkelaars dit systeem inbouwen in (alle) laptops, desktops, smartphones en tablets. Er zijn reeds gesprekken met hardware-fabrikanten om dit mogelijk te maken.

Het losse exemplaar zal vanaf 19 mei 2013 verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten. De Leap, zal 80 dollar kosten (ongeveer 60 euro). Geïnteresseerden kunnen nu al terecht bij Best Buy om hun Leap te reserveren.

Executive Summary

Binnenkort zwaaien we allemaal naar onze pc!
De Leap, een klein bakje dat je bewegingen detecteert, maakt het mogelijk om je computer aan te sturen via vinger- en handbewegingen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *