Zit Facebook aan zijn plafond?

Normaal komen er, als het over Facebook gaat, enkel positieve cijfers op ons af. Maar in de maand juni maakte Inside Facebook, een site die Facebook van dichtbij volgt en bestudeert, iets minder positieve cijfers bekend. De cijfers tonen aan dat Facebook maandelijks steeds minder groeit.

Met de kaap van 700 miljoen in het verschiet heeft Facebook binnenkort weer iets te vieren. Maar nieuwe cijfers tonen aan dat de indrukwekkende groeicijfers achteruitgaan. Zo haalde men de laatste twee maanden telkens minder dan het maandelijks minimum van 20 miljoen nieuwe gebruikers wereldwijd. In de V.S. verloor Facebook 6 miljoen gebruikers doorheen de maand mei, in Canada vertrokken er meer dan 1,5 miljoen gebruikers van de sociale netwerksite. In andere landen als het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Noorwegen bleef het verlies berperkt tot iets meer dan 100.000 gebruikers.

Het is misschien voorbarig te stellen dat dit het begin van het einde is voor Facebook. Want ook bij Facebook zal men rekening hebben gehouden met het feit dat de groei  zou terugvallen na een bepaalde periode. Maar als je de cijfers van de V.S. en Canada ziet dan verschiet je toch wel even. Je vraagt je af of Facebook het veel besproken plafond heeft bereikt? Het is sowieso af wachten tot duidelijk wordt hoe Facebook zijn toekomst zelf zal inplannen en op welke activiteiten ze zich in de toekomst gaan toeleggen.

Dit werd gelezen via: De Standaard Online – Dreigt het einde voor Facebook?.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *