YouTube-killer Soapbox van MSN publiek toegankelijk

Begin september kondigde Microsoft met luide stem aan dat het werkte aan een YouTube-achtige website, Soapbox genaamd, en dat het ook de concurrentie aan wilde gaan met de grote video-websites van toen.

De grote concurrenten enkele maanden geleden waren Google Video en YouTube. Intussen heeft Google YouTube overgenomen en heeft het bekend gemaakt dat Google Video omgebouwd zal worden naar een soort zoekmachine voor filmpjes. Eén concurrent minder dus, maar de ene overblijvende is wel een pak sterker geworden dankzij de steun van Google.

Aanvankelijk was Soapbox enkel te gebruiken op uitnodiging, maar nu gaat de site open voor iedereen (is wel nog in beta-fase). Je kan films uploaden, zoeken, bekijken, delen, bespreken, beoordelen, … Net hetzelfde als YouTube dus…

Wat design betreft is er dan wel weer voor een ander concept gekozen. Alle films laden binnen dezelfde pagina. Links kan je zoeken en browsen, rechts wordt het gekozen filmpje getoond. Het ziet er allemaal een pak moderner uit dan YouTube (gebruik van Flash-navigatie, tag-clouds) en browsen tussen films gaat heel snel. Het initieel laden van de startpagina duurt nogal lang, maar eens je op de site bent is de snelheid meer dan behoorlijk te noemen. Momenteel is het aantal films en de bijhorende trafiek natuurlijk nog beperkt, dus die snelheid zal over enkele maanden nog eens bekeken moeten worden.

Een moedige start van Microsoft, maar of ze hiermee YouTube kunnen overklassen blijft nog even de vraag…

Bekijk het hier allemaal zelf.

MSN Soapbox

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *