Youtube en misdaadbestrijding

YoutubeEind 2006 al verklaarde de Canadese politie dat ze beelden van bewakingscamera’s op Youtube geplaatst had in de hoop meer informatie te verkrijgen in een bepaald onderzoek. Twee weken later kwam de verdachte zich aangeven op het plaatselijke politiekantoor. Op Dutchcowboys lezen we dat na het korps van Rotterdam-Rijnmond nu ook de afdeling Holland-Midden probeert om de misdaad te bestrijden aan de hand van ‘the Tube’.

Deze evolutie speelt handig in op het feit dat een aantal traditionele media (bijvoorbeeld de geschreven pers) aan populariteit verliezen bij jongeren. Zij zoeken doorgaans immers hun toevlucht in meer moderne informatie- en communicatiekanalen.

Youtube heeft de laatste jaren zo’n immense opmars gekend dat het niet onlogisch is dat een instantie als de politie dankbaar gebruik maakt van het filmpjeskanaal. Dit populaire medium kan in zekere zin tevens bijdragen tot het oppoetsen van het imago van de politiediensten bij de jeugd. Martijn Ros oppert wel het idee van een iets professionelere aanpak, bijvoorbeeld door het opstarten van een “landelijk georiënteerd, branded channel op Youtube”.

Bron: DutchcowboysNu.nl

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *