Yahoo’s nieuwe CEO is veteraan

De kogel is door de kerk. Yahoo heeft gekozen voor ervaring met de 60-jarig Carol Bartz, ex-CEO van technologiefirma Autodesk. Carol, voor de vrienden, heeft een mooi parcours afgelegd en heeft gaandeweg heel wat watertjes doorzwommen. Ervaring is nooit weg en continue onderschat, vandaar dat ik grote verwachtingen heb omtrent haar aanstelling.

Haar taak zal erin bestaan om duidelijkheid te scheppen. Duidelijkheid naar werknemers, partners, agentschappen en de aandeelhouders. Duidelijkheid ook naar beslissingen toe, daar waar Jerry Yang soms besluiteloos bleef, althans volgens velen. Haar ouderdom doet vermoeden dat ze een welomschreven taak heeft, die wel eens erin kan bestaan om dé Microsoft-deal te sluiten. Microsoft begint stilaan op te zetten in search, in online apps ook, en vooral begint adverteerdersaandeel af te snoepen van voornamelijk Yahoo.

Een turn-around scenario heeft ze voor ogen. Leuk dat je kan beginnen met de woorden ‘het is al te gek geweest het afgelopen jaar, al die externe kritiek op de strategie van Yahoo. Al te gek, en het moet stoppen’.
Ik kijk alvast uit naar de eerste interviews met deze tante.

Persoonlijk heb ik ook grote verwachtingen voor de ‘challengers’ in de 2009-and-beyond online internet business, dat tot nader order nog altijd een ‘all against one’-battle blijft.

1 Comment

  1. Tom Michiels

    15 months ago

    Inderdaad een op het eerste zicht vreemde keuze om iemand aan te stellen die quasi geen online achtergrond heeft, noch vertrouwd is met advertising.

    Ik ben benieuwd of ze ook ‘Yahoo!-style’ zal rondlopen in jeans en op gympies :-)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *