Yahoo wil tot 20% werknemers ontslaan

Yahoo wil 20% werknemers ontslaanNa meer dan een jaar piekeren lijkt Yahoo eindelijk klaar om te gaan reorganiseren en het mes in zijn personeelsbestand te zetten. Het internetbedrijf zou van plan zijn om tot een vijfde van zijn werknemers te ontslaan.

Huidig hoofd van de onderneming Jerry Yang kreeg de taak het bedrijf te herprofileren. Hij zou binnen honderd dagen na zijn aanstelling met een plan komen. Nu, tweehonderd dagen later, is het dan eindelijk zover. Yang wil dat Yahoo de startpagina van iedere internetgebruiker op de aardbol wordt. Hoe hij dit voor mekaar gaat krijgen is een ander verhaal natuurlijk… In afwachting van een ‘nieuwe’ Yahoo, gaat het bedrijf starten met het uitvoeren van een reorganisatie. Sinds het aantreden van Yang is het aandeel van Yahoo namelijk 23 procent in waarde gedaald. Dit staat in schril contrast met het Google-aandeel, dat 10 procent gestegen is.
Reorganisatie dus, een Yahoo-topman gaf aan dat de slecht presterende bedrijfsonderdelen in het eerste kwartaal van 2008 zullen worden gesloten of verkocht. In Europa zullen naar verwachting de grootste klappen vallen voor het bedrijf. In dit deel van de wereld heeft Yahoo namelijk een veel zwaardere dobber aan Google dan in de Verenigde Staten. Wereldwijd heeft Yahoo 12.000 mensen in dienst. Ongeveer 2000 van hen staan op de lijst om de laan uitgestuurd te worden.

Als reactie op de geruchten heeft Yahoo laten weten dat het van plan is om ‘de nadruk te verlagen in bepaalde gebieden, of zelfs geheel af te stoten, als die niet tot de bedrijfsprioriteiten behoren.’

1 Comment

  1. Tom Michiels

    17 months ago

    als Yahoo! over de hele wereldbol de startpagina wil worden, zullen ze in elk geval er voor moeten zorgen dat vlaamse surfers niet naar yahoo.fr worden doorverwezen. Y!SM heeft met de acquisitie van whereonearth in 2005 de ideale tools in handen om dit te volbrengen, maar vooralsnog komt er geen ja van Yang.

    Verder is de reorganisatie al gestart in het kantoor in Nederland. Het gros van de Direct Sales is verplaatst naar UK, en de Business Development Director is verkast naar de concullega’s van ClearSense.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *