Yahoo! integreert del.icio.us in zoekresultaten

Yahoo test met deliciousUniversal Search blijft niet enkel beperkt tot Google. Ook Yahoo! lijkt meer en meer in de richting van universal search results te evolueren. Naast nieuws, afbeeldingen, kaarten, video’s en aandelenkoersen blijkt Yahoo! nu ook te testen met social bookmarking site del.icio.us. Afgelopen weekend doken er meldingen op van zoekresultaten waarin het aantal keren dat een pagina toegevoegd was aan del.icio.us werd vermeld.

We kunnen het resultaat momenteel helaas niet reproduceren, dus maken we maar even gebruik van de afbeelding die je op Techcrunch kan vinden:

Delicious geintegreerd in Yahoo! zoekresultaten

DeliciousDelicious is een website waarop je interessante pagina’s en bookmarks online kan bijhouden en delen met anderen. De site bestaat al sinds 2003 en is eigenlijk een van de voorlopers van web 2.0 (sharing en user generated content). In 2005 kwam de site in handen van Yahoo! en tot vandaag maakte Yahoo! naar de buitenwereld toe weinig tot geen gebruik van de onbegrensde mogelijkheden die de grootste verzameling bookmarks ter wereld te bieden heeft.

Een bijna objectieve waardering voor websites kan immers afgeleid worden uit het aantal keren dat een site aan Delicious toegevoegd werd. Tot op heden werd Delicious gespaard van een overdaad aan spam accounts, maar met deze recente evolutie dient er natuurlijk rekening mee gehouden worden dat de spam enkel kan toenemen.

De commentaren zijn alvast enthousiast. En eigenlijk is het een logische zet van Yahoo!

Hopelijk gaat Google ook snel gebruik maken van gelijkaardige diensten die het in zijn portfolio heeft, met Feedburner voorop natuurlijk…

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *