Yahoo! heeft de grootste mailbox !

Yahoo! unlimited mailbox

Yahoo! kondigde dinsdag aan dat het ongelimiteerde opslagcapaciteit gaat aanbieden aan alle emailgebruikers. Yahoo! is de eerste die dit dankzij de dalende opslagprijzen gaat aanbieden en is daarmee concurrenten als Google en Microsoft te snel af. Het bedrijf zegt er wel in één adem bij dat het verregaande voorzorgen gaat implementeren om misbruik door spammers, hackers en grapjassen tegen te gaan. Vanaf mei 2007 wordt de oneindige mailbox geleidelijk aan gelanceerd en de volledige release wordt gespreid over meerdere maanden.

Yahoo! stapt hiermee over van de huidige opslagcapaciteit van 1 GigaByte naar een onbeperkt aantal GB’s. Zodra het systeem actief is zullen Yahoo! mailboxen virtueel onmogelijk vol te krijgen zijn. Hiermee countert Yahoo! al op voorhand alle concurrenten die hun mailboxen ook willen vergroten, groter dan onbeperkt of oneindig kan men moeilijk gaan. Ook lijkt hiermee weer een grote stap gezet in het gratis email verhaal. In de toekomst zullen klanten overtuigd moeten worden met features die anderen niet aanbieden. GMail-gebruikers beschikken momenteel over 2,8 GB en Microsoft biedt een capaciteit van 2 GB aan.
Yahoo! Mail ging van start in 1997 toen het bedrijf RocketMail overnam, een van ‘s werelds eerste aanbieders van webmail. De overstap nu naar ongelimiteerde mailboxen is wat betreft timing zeker goed gekozen, er kan er immers maar één de eerste zijn en ongetwijfeld zat Google op hetzelfde idee te broeden. Misschien geraakt Yahoo! Mail hiermee terug een beetje meer “in the picture”.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *