Yahoo! en IBM gaan concurrentie aan met Google

IBM en Yahoo! slaan de handen in elkaar en kiezen ervoor de rechtstreekse concurrentie met Google aan te gaan. Het gaat hier over een gratis zoekapplicatie van IBM, Omnifind, gecombineerd met de zoektechnologie van Yahoo!. De zoekapplicatie maakt het voor bedrijven mogelijk om tot 500.000 interne bestanden en documenten met meer dan 200 verschillende extensies te indexeren en er zoekopdrachten op uit te voeren. Het pakket wordt vanaf volgende week gratis aangeboden onder de naam IBM Omnifind Yahoo! Edition.

Met de gratis Omnifind wordt rechtstreeks op de Google Mini-zoekapplicatie gemikt. Deze maakt het mogelijk van 50.000 ($2000) tot 300.000 ($9000) documenten te indexeren en voor zoekopdrachten beschikbaar te maken. Niet goedkoop dus, zeker vergeleken met de gratis applicatie van IBM en Yahoo! die bovendien een groter aantal documenten aankan.

1 Comment

  1. Mirza Cuk

    15 months ago

    Een grote concurrent voor google. Wie uiteindelijk de concurrentieslag zal winnen, moet blijken. Wel is het duidelijk dat google serieus aan de bak moet.

    IBM en Yahoo! zijn met omnifind goed bezig. Voor veel bedrijven zal dit de oplossing zijn om snel en gemakkelijk bestanden op te zoeken.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *