Word de beste gastblogger in je domein

gastblogger

Hoe word je een betere gastblogger? Ontdek het hier!Gastbloggen ligt aan de basis van elk goed linkbuilding-beleid. Wie het aantal links naar een site wil opvoeren – en daarmee de online autoriteit verhogen – moet regelmatig een artikel schrijven voor andere sites. Worden jouw teksten keer op keer afgekeurd door andere bloggers? Dan wordt het tijd om van strategie te veranderen. Omdat enkel het beste goed genoeg is leren wij je hoe je snel een kei wordt als gastblogger.

1)    Begin bescheiden

Als je geen ervaring hebt als gastblogger heeft het weinig zin om je artikelen meteen aan te bieden aan de grootste namen uit de blogwereld. Begin bescheiden, bij kleinere maar gerespecteerde blogs, en werk je langzaam maar zeker naar de bovenste echelons van de blogwereld.

2)    Breid je netwerk uit als gastblogger

Zorg dat je met veel verschillende mensen uit jouw domein in contact komt. De sociale media zijn daarvoor ideaal. Probeer uit te zoeken wat je gemeen hebt met elkaar en probeer van daaruit een relatie op te bouwen. Enkel op die manier ga je na verloop van tijd als gastblogger kunnen aantreden.

3)    Dring je niet op als linkbuilder

Als je iemand aanschrijft om jezelf als gastblogger voor te stellen, ga dan niet onmiddellijk praten over linkbuilding. Concentreer je liever op wat je te bieden hebt en probeer een goed artikel te schrijven. Linkbuilding komt later pas, als je je bewezen hebt gastblogger.

4)    Lever kwaliteit af als gastblogger

Voor wie je ook schrijft, zorg ervoor dat je kwaliteit levert! Als je naam gevestigd is, kun je pas echt aan linkbuilding gaan doen. Hou ook in het oog wie je blogs deelt of liket op de sociale media. Schrijf ook hen aan en bied jezelf aan als gastblogger.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *