Winst Google verdrievoudigd !

Google heeft in het laatste kwartaal van 2006 ongeveer drie keer zoveel winst gemaakt als in het laatste kwartaal van 2005.

De nettowinst gedurende die periode bedroeg zo’n slordige 1 miljard dollar, tegenover 372 miljoen dollar gedurende dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg met 67% tot 3,2 miljard. De cijfers werden door Google zelf bekend gemaakt.

De grote stijging is vooral te danken aan de sterke toename aan advertenties op de zoekmachine (via Adwords). Het laatste jaar heeft Google dan ook weer een nog groter stuk van de online reclame taart naar zich toegetrokken, in het nadeel van z’n grootste concurrenten Microsoft en Yahoo!. Google beseft intussen maar al te goed dat de groei in online reclame de komende jaren niet meer exponentieel zal groeien en legt zich momenteel toe op radioreclame, reclame op billboards, reclame in kranten en tijdschriften en mobile advertising.

Kleine tegenstrijdigheid: na de bekendmaking van de cijfers zakte het aandeel van Google met 3,5%, de aandeelhouders hadden blijkbaar op nog meer gehoopt…

De officiële aankondiging kan je hier vinden.

google jaarcijfers

5 Comments

 1. Tom Bogaert

  19 months ago

  Google maakt zomaar effekes 700 eur winst per minuut. Niet slecht.

 2. Tom Bogaert

  19 months ago

  Meer dan 3 miljard dollar winst over 2006. En ze claimen dit alles te investeren in research, nieuwe gebouwen, personeel en appartuur. Google heeft 10.700 man in dienst, meer dan 600 openstaande vacatures en goedgevulde kas die met 11,2 miljard dollar is gevuld.

  Microsoft’s Steve Ballmer mag beweren wat hij wil, dat ze na vista gaan focussen op search, search, search. Historisch gezien is het gevaarlijk om tegen Microsoft te zeggen dat ze te laat, te laat, te laat zijn, maar toch. Met Google’s geldmachine lijkt het me moeilijk deze nog te stopppen.

 3. Tom Bogaert

  19 months ago

  Over Google checkout zegt Brin dat de resultaten beter zijn dan verwacht, zonder in detail te treden. Naar eigen zeggen zouden 25% van de topverkopers Google checkout gebruiken, wat wel heel vaag is. Volgens Brin moeten webwinkels Google minder aanzien als een kost, maar als een verkoopskanaal, maar dat is oud nieuws.

 4. Chris Zwaenepoel

  19 months ago

  Kleine rechtzetting : 1 miljard dollar nettowinst over 3 maand komt neer op een kleine 6000 EUR nettowinst per minuut (ipv van de 700 EUR van Tom). 1.000.000.000 * 0.7734 (dagkoers euro tov dollar) / 3 (maand) / 30 dagen / 24 (uur) / 60 (minuten per uur) = 5968 EUR per minuut. Maar zelfs voor de 700 EUR per minuut had ik al gerust willen tekenen :-)

 5. Tom Bogaert

  19 months ago

  Sorry Chris,

  je hebt gelijk. Het is nog beter. Ik dacht al, ‘t is zo weinig precies.
  Thx voor de rechtzetting.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *