Windows Live gooit de handdoek in de ring, 30 miljoen gebruikers migreren naar WordPress

In 2006 werd Windows Live Spaces gelanceerd, een blogdienst voor de gebruikers van Windows Live. Vandaag verandert de dienst van koers: Microsoft slaat de handen in elkaar met Automattic, het bedrijf achter WordPress.com, om zijn gebruikers over te zetten naar het populaire blogplatform. Dat werd onlangs meegedeeld op het congres ‘TechCrunch Disrupt’ door Dharmesh Mehta van Microsoft en Toni Schneider, de CEO van Automattic.

Microsoft heeft beslist geen competitief blogplatform uit te bouwen maar gaat dus samenwerken met WordPress dat momenteel al 26 miljoen gebruikers heeft en 8,5% van alle sites op het net runt. Gebruikers zullen via een proces overgezet worden naar WordPress met behoud van al hun content en waarbij bezoekers die surfen naar hun Windows Live Spaces pagina automatisch doorgestuurd worden naar WordPress.

Microsoft ziet daarmee in dat het beter focust op Bing en de strijd om de zoekmachinegebruiker. Nog wat werk aan de winkel daar.


Gebruikers zullen enkele mogelijkheden krijgen wanneer ze op de ‘transitiepagina’ terechtkomen: naast het overzetten van content naar WordPress, kunnen gebruikers ook kiezen om het te downloaden en op te slaan op hun eigen computer, om het volledig te wissen of om hun beslissing een tijdje uit te stellen. Gebruikers kunnen hun beslissing wel niet eeuwig uitstellen want Microsoft zal binnen 6 maanden beginnen met Windows Live Spaces pagina’s af te sluiten. Als Live gebruikers een nieuwe blog willen starten, zullen ze naar een WordPress aanmeldscherm geleid worden.

WordPress_Signup

Schneider kondigde nog aan dat het mogelijk zal worden om blogs van WordPress.com te koppelen aan Windows Live Messenger. Die feature is eigenlijk vrij straightforward: publiceer een nieuwe post op de WordPress blog en Messenger zal dan notificaties verzenden naar de feeds van je vrienden. Volgens Schneider was het ook geen financiële deal. Microsoft heeft ingezien dat het een vergeefse strijd is, een strijd die ze niet kunnen winnen. Windows Live Spaces is de laatste jaren bovendien enorm gedaald qua populariteit dus dit lijkt niet meer dan een eerder logische (en slimme) zet.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *