Wil je de organische zoekresultaten domineren? Bloggen helpt!

zoekresultaten

We zeggen steeds dat bloggen belangrijk is voor je zoekmachine-ranking. Maar waarom? Het is een van die dingen die iedereen denkt te weten, maar dat is vaak toch niet echt het geval. In deze post bespreken we hoe je een bedrijfsblog kunt gebruiken om je SEO te verbeteren!

SEO verbeteren met je bedrijfsblog

1 Blog

Bloggen is één van de gemakkelijkste manieren om je organische zoekresultaten te verbeteren. Waarom? Omdat je elke keer je een blogbericht schrijft, een nieuwe URL aanmaakt voor jouw website en elke nieuwe URL is een kans voor jouw website om gerangschikt te worden in de zoekmachines. Bloggen biedt eindeloos veel mogelijkheden om in zoekmachines te scoren voor inhoud die gezocht wordt door diverse personen. Onderschat de kracht hiervan niet!

2 Unieke content

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: zorg voor unieke content. Dat wil zeggen dat je moet zorgen voor originele content, die niet gevonden wordt op andere blogs! Je zal van tijd tot tijd over hetzelfde onderwerp schrijven, maar zorg dan vanuit een ander perspectief! Hoe veelzijdiger je een onderwerp aanpakt, hoe waarschijnlijker het is dat je gericht zoekverkeer zal aantrekken.

3 Optimaliseer je blog voor onderwerpen en zoekwoorden

Bij het schrijven van een blogpost is het belangrijk dat je de zoekwoorden, waarvoor je wil scoren, laat terug komen in je bericht. Vooral de titel, de koppen en de inleiding zijn belangrijke plaatsen. Naast je zoekwoord is ook een goed onderwerp belangrijk. Schrijf berichten die jouw klanten en potentiële klanten willen lezen en optimaliseer het bericht met het gekozen zoekwoord!

4 Voorzie informatie over de auteur

Heb je ooit naar een onderwerp gezocht en zag je toen een foto langs het zoekresultaat verschijnen? Dat gebeurt wanneer je gebruik maakt van Google+ Authorship. Dit maakt het makkelijker voor de zoekmachines om de auteur tag (rel= “author”) en de inhoud toe te schrijven aan een individu. Deze berichten profiteren vaak van betere klikfrequenties.

5 Zorg voor een goede lezerservaring

Geloof het of niet, het algoritme van een zoekmachine kan detecteren of je blog gebruiksvriendelijk is. Waaraan een zoekmachine dat ziet? Aan de mogelijkheid om te navigeren op een pagina, kan je zoeken naar andere onderwerpen, kan je vergelijkbare berichten bekijken…

6 Bouw een blog die gemakkelijk deelt via sociale media

Voorzie social sharing buttons op je website. Deze maken het mogelijk om jouw content te delen op sociale media. Waarom dat belangrijk is? Als meer en meer mensen je blogberichten delen via sociale media, is dat een goed teken voor de zoekmachines. Het bewijst namelijk dat je inhoud kwalitatief en relevant is voor de gebruikers.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *