Whatsapp heeft meer gebruikers dan Twitter

Whatsapp is de laatste tijd niet weg te slaan uit het nieuws. Vorig week berichtten we nog dat Google mogelijk een overname zou plannen op de populaire applicatie, daar zou een overnamebedrag van om en bij het miljard dollar gemoeid zijn. Deze week kwam Whatsapp CEO Jan Joum zelf met het bericht dat Whatsapp momenteel meer users heeft dan Twitter bijvoorbeeld.

Whatsapp is een messenger applicatie voor alle platformen (Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry). Je kan de app aankopen in de app stores van de verschillende platformen, op sommige platformen is het gebruik zelfs gratis, maar bij Whatsapp experimenteren ze momenteel met abonnement formules om hun no advertising policy door te kunnen zetten.

CEO Jan Koum verklaarde onlangs op een conferentie dat Whatsapp een heel grote userbase heeft en dat deze sterk blijft groeien. Twitter claimt zelf dat het een userbase heeft van om en bij de 200 miljoen maandelijkse bezoekers, maar daar gaat Whatsapp vlotjes over volgens hun CEO. Verder verwerkt Whatsapp zo’n 18 miljard! berichten per dag! (jawel, 2 uitroeptekens). Dit is ongeveer 80% meer dan Facebook bijvoorbeeld, die het momenteel maar met 10 miljard berichten per dag doet.

WhatsApp

Executive Summary

Whatsapp doet sterke uitspraken over hun userbase
Meer users dan Twitter, dat zijn er dan meer zo’n 200 miljoen maandelijkse gebruikers

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *