Werknemers dagen Apple, Google en Intel voor de rechter

De topmannen van Apple, Google en Intel worden voor de rechter gedaagd door enkelen van hun werknemers, omdat ze met elkaar afgesproken zouden hebben om geen personeelsleden bij elkaar weg te kapen. Zo’n afspraak gaat namelijk in tegen de anti-trustwetgeving en verhindert de concurrentie, waardoor de werknemers benadeeld worden.

Topmannen Apple, Google, Intel

Van links naar rechts: topmannen Apple, Google, Intel

Werknemers dienen klacht in

Tim Cook , de CEO van Apple, Intel topman Paul Otellini, en Eric Schmidt, de voorzitter van de raad van bestuur bij Google, zullen voor de Amerikaanse rechter moeten verschijnen. Ze zouden met elkaar afgesproken hebben om geen personeelsleden van elkaar af te snoepen. Dergelijke afspraken zijn echter verboden door de anti-trustwetgeving en zouden verschillende werknemers in de bedrijven ten nadelen zijn gekomen.

De Californische rechter, Lucy Koh, heeft gevraagd dat de drie topmannen zich bij haar komen verantwoorden, omdat er verschillende klachten van werknemers werden ingediend tegen de ondernemingen. Volgens de aanklacht, die dateert uit 2011, werden de werknemers door illegale afspraken omtrent het personeelsbeleid benadeeld. Onder meer hun carrièreperspectieven en salarisonderhandelingen werden gedwarsboomd door de directie van de technologiereuzen.

Het proces begint pas in november, maar Schmidt wordt reeds op 21 februari ondervraagd. Wanneer de andere topmannen zich moeten verantwoorden is nog niet duidelijk.

Executive Summary

Afspraken omtrent personeelsbeleid Apple, Google en Intel zijn niet wettelijk
Enkele werknemers werden benadeeld en besloten om de technologiereuzen voor de rechter te dagen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *