Welke aprilgrappen had Google dit jaar in petto?

Gisteren was het 1 april, en dan is Google er zoals elk jaar als de kippen bij om enkele aprilgrappen uit te halen. Dit jaar stonden vooral Youtube en Google Nose in de belangstelling.

Youtube

Youtube beet de spits af, met een filmpje waarin werd aangekondigd dat de site werd opgedoekt tot het jaar 2023. Youtube werd in het filmpje voorgesteld als een wedstrijd, waarin naar de populairste video ooit werd gezocht. Vanaf 1 april middernacht zouden geen nieuwe video’s meer gepubliceerd kunnen worden, en zou het tijd zijn om alle video’s te evalueren en een winnaar aan te duiden, zo melde ‘wedstrijddirecteur’ Tom Liston. In de video passeren ook enkele bekende Youtube-gebruikers de revue, en hopen ze dat hun video de wedstrijd zal winnen. De winnaar wordt pas binnen 10 jaar bekend gemaakt, en vanaf dan zal enkel nog die video op Youtube vertoond worden.

Google Nose

Google kondigde gisteren ook een nieuwe functie aan: Google Nose. Via de nieuwe functie zouden gebruikers naast het zoeken van tekst, foto’s en video nu ook kunnen zoeken naar geuren. De introductie laat er geen twijfel over bestaan: Kom bij zinnen: ga verder dan typen, praten en aanraken voor een nieuwe zintuiglijke ervaring op internet. Uw internetsommelier: in deskundig samengestelde kennisgrafieken worden beelden, beschrijvingen en geuren gecombineerd”. In de bijhorende video zien we beelden van internetgebruikers die hun neus naar het scherm van hun device brengen, en allerlei geuren opsnuiven. De Google AromaBase zou maar liefst 15 miljoen centibytes bevatten. De functie SafeSearch zorgt er bovendien voor dat we tijdens het surfen niet met onaangename geurtjes te maken krijgen.

Google Maps

Vorig jaar al was Google Maps het onderwerp van een aprilgrap (remember de 8-bit versie), dat was ook dit jaar het geval. Dit keer werd Google Maps omgetoverd tot een schatkaart, Google Maps Treasure Mode. De bijhorende video spoort gebruikers aan om naar een schat te zoeken.

Gmail

Google maakte Gmail dit jaar helemaal blauw. Alle karakters, menu’s en buttons hadden een blauwe kleur.

Google Analytics

Sommige gebruikers van Google Analytics hadden het snel opgemerkt. Blijkbaar werden vele sites op 1 april bezocht door bezoekers vanuit het International Space Station (ISS), meer bepaald de control room. Blijkbaar waren het telkens 41 bezoekers.

Executive Summary

Google aprilgrappen
Net zoals elk jaar deed Google ook nu weer z’n best om origineel uit de hoek te komen op 1 april. Ontdek de beste aprilgrappen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *