Wat is Google Shared Stuff?

Google Share Stuff Google is de laatste weken wel erg actief in de social media sector. Het plots immense succes van Facebook is daar vermoedelijk niet vreemd aan.

Zo doen geruchten de ronde dat Google op 5 november met een nieuwe set API’s komt die ontwikkelaars toelaat om gebruik te maken van de social data die Google heeft verzameld via Orkut, iGoogle, etc. Deze week bereikt ons al het nieuws dat de zoekmachinegigant Shared Stuff lanceert.

Google Shared Stuff is een nieuwe dienst die je toelaat om interessante links te delen met je vrienden over de hele wereld. Je hoeft enkel een bookmarklet in je browser te slepen om het te kunnen gebruiken, of op de Share knop klikken (momenteel enkel in Google Video). Het concept doet erg denken aan andere bekende social media diensten zoals del.icio.us en StumbleUpon.

In feite is Google Shared Stuff een “social” toevoeging voor hun Google Bookmarks. Het wordt afwachten of Google er in slaagt om een heuse community te creëren rond hun nieuwe dienst.

2 Comments

 1. Joris Roebben

  18 months ago

  Google 2.0 dus. Eens benieuwd wat het effect gaat zijn op sites als del.icio.us en andere social bookmarking sites…

 2. Tom Bogaert

  18 months ago

  waarom kunnen blogartikels niet in google news gestemd worden? (of eruit?)
  Deze vraag neerpennend realiseer ik me dat er uiteraard onbewust gestemd wordt (behavioural targetting). Maar er zijn slechts enkele partijen (of google alleen?) die zoveel info hebben dat er niet expliciet gestemd dient te worden.

  Je stemt al lezend, al surfend, al klikkend,
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *