Wat is Google Demo Slam?

Nu we weten wat het doel van Google Demo Slam is – de site is al enkele dagen online maar bestond maar uit één Flash-pagina – leek het ons een goed idee om van deze gelegenheid gebruik te maken en een iets luchtiger artikel te schrijven.

De teaser-website werd woensdag vervangen door een nieuwe site waardoor meteen de bedoeling van de site duidelijk werd. Iedere week zullen twee teams met elkaar wedijveren om de technologie van Google in een nieuwe  context te plaatsen. Creativiteit ontmoet technologie in een YouTube-video van ongeveer twee minuten. Iedere demonstratie zal dan eindigen met het woord ‘slam’. Vandaar dus Google Demo Slam. Lijkt logisch.

Het doel bestaat er dus uit om de Google-technologie, die vrij complex kan zijn, op zo’n manier uit te leggen dat mensen, die weinig of geen technische kennis hebben, begrijpen waar het om gaat. Bij wijze van demonstratie, werd er een wedstrijd georganiseerd tussen Udi Manber (VP of engineering Google) en Patrick Pichette (CFO Google). Manber demonstreerde de technologie van Google Instant. Hij verklaarde de technologie aan de hand van de vergelijking met een artiest die met enkele noten een hele variatie aan genres kan spelen. Pichette demonstreerde hoe de resultaten Google Image Search verfijnd kunnen worden door de kracht van de dans.

Volgens Google kunnen gebruikers eender welke technologie gebruiken – buiten die van de advertenties – maar ze moeten wel hun eigen content bezitten. De lijst van do’s & dont’s is vrij uitgebreid en bevat onder andere het verbod op het gebruiken van publieke figuren. De algemene voorwaarden beschrijven specifieke restricties voor ieder product.

De wedstrijd loopt momenteel van 20 oktober 2010 tot 30 januari 2011. Er vallen geen prijzen te winnen, enkel promotie en naamsbekendheid. Bezoekers kunnen dan iedere week stemmen op hun favoriete video zodat deelnemers stijgen in de rangschikking en op het einde van de week het moeten opnemen tegen hun concurrent in de finale. Idool voor Google producten dus.

Enkele knappe en zeer originele filmpjes van Google Demo Slam:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=k0fm3JS4p8U&NR=1[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BL1p2_J-H68&NR=1[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ej4iXE61a-8&feature=channel[/youtube]

Is Google Demo Slam, virale marketing voor Google Technologie, of wat?

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *