Voortaan ook Facebook posts te embedden

Nadat het al mogelijk was om andere sociale media posts te embedden, zoals die van Twitter en Instagram, is het binnenkort ook mogelijk om posts van Facebook te embedden op een website. Daarbij worden ook de likes en de comments op die post gesynchroniseerd. Dit heeft het sociale netwerk zelf bekendgemaakt op zijn nieuwspagina.

Nieuwe embed button

Website eigenaars kunnen de nieuwe functionaliteit gebruiken door middel van de nieuwe embed button die binnenkort zal toegevoegd worden aan elke post. Deze embed button zal een stukje code genereren die webmasters vervolgens in de code van hun website kunnen plakken. Het principe is hetzelfde als het embedden van bijvoorbeeld een video van Youtube.

Dezelfde functionaliteit

De nieuwe functionaliteit zal enkel werken voor posts die ook publiek toegankelijk zijn. De berichten die wel embedded kunnen worden, hebben dezelfde functionaliteit als de berichten binnen Facebook zelf. Dit wil zeggen dat gebruikers embedded berichten dus ook kunnen liken, becommentariëren en delen. Alle nieuwe activiteit op de betrokken post wordt automatisch gesynchroniseerd tussen de website en Facebook. Het zal ook mogelijk zijn om de persoon die de post heeft geplaatst direct op Facebook te volgen.

Nu al voor grote Amerikaanse nieuwssites

De embed functie werkt momenteel al voor enkele grote Amerikaanse nieuwssites die op Facebook actief zijn, waaronder CNN en The Huffington Post. Binnen enkele weken, of zelfs dagen, zou de nieuwe functionaliteit breder uitgerold worden. Sommige technologieblogs hebben ondertussen toch al uitgevist hoe ook andere posts ook nu al te embedden zijn. Hiervoor zou slechts een kleine aanpassing van de embed code nodig zijn.

Executive Summary

Facebook posts embedden
Na posts van andere sociale netwerken, is het binnenkort ook mogelijk om posts van Facebook te embedden.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *