Visual.ly lanceert tool om statistieken in een infographic te gieten

De nieuw visuele reporting tool van Visual.ly verandert inzichten uit Google Analytics in een infographic. De infographics bevat nuttige informatie die meteen gebruikt kan worden.

Infograpics voor intern gebruik

In tegenstelling tot de meeste infographics op Visual.ly zijn deze eerder bedoelt voor intern gebruik. De resultaten worden in een prive-e-mail naar de webmasters verzonden. Zij kunnen die op hun beurt verder mailen naar collega’s. “Ik deel deze info altijd met het hele team, zo heeft iedereen een overzicht van wat er afgelopen week reilde en zeilde”, vertelt Tal Siach, marketing manager bij Visual.ly.

Wekelijkse groei

Nadat gebruikers zich aanmelden met een geautoriseerd Google Analalytics-account, geeft de tool onmiddellijk de wekelijkse groei ten opzichte van de vorige  week weer. Dit geldt ook voor veranderingen in het aantal pageviews, het aantal nieuwe en terugkerende bezoekers, hoeveelheid verkeer via sociale media en organische zoekresultaten, de tijd die mensen besteden aan de site per bezoek en hoeveel pagina’s ze bekeken, plus de bounce rate (het aantal mensen dat weg klikt na het zien van een pagina.). De template verandert van kleur op basis van de toename of afname van het cijfer.

Gratis tool

Google-Analytics gebruikers kunnen zich aanmelden om deze infograpics wekelijks te ontvangen. “Voor de gratis tool hebben we geprobeerd om in te gaan op iets dat gegeneraliseerd wordt en iets dat een beroep doet op een groot aantal spelers – waaronder webmasters, bloggers, schrijver, managers, mensen in een organisatie als geheel”, aldus Siach.

Meer, op maat gemaakte, opties zullen in de toekomst ontwikkeld worden in de markt.

Een voorbeeld:

Executive Summary

De nieuw visuele reporting tool van Visual.ly giet inzichten uit Google Analytics in een infographic.

De infographics bevatten nuttige informatie die meteen gebruikt kan worden.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *