Vine nieuwigheden: gepersonaliseerde url’s en een webversie

vine update

Vine: gepersonaliseerde url's en webversieWe houden je graag op de hoogte van nieuwigheden. Ditmaal is Vine aan de beurt. Deze video-applicatie pakte onlangs uit met enkele leuke nieuwigheden, zoals de mogelijkheid tot gepersonaliseerde url’s en een webversie.  

Vine is een applicatie waarmee je korte video’s van maximaal 6 seconden lang kan opnemen. Een tijdje geleden werd het mogelijk om deze video’s te editen en om shots te wissen of in een andere volgorde te zetten. Tot voor kort bestond Vine alleen maar als mobiele applicatie, maar daar komt nu verandering in. Vine pakte immers uit met een webversie van de populaire app.

Vine video’s bekijken op je computer

Deze versie voor pc’s en laptops heeft niet helemaal dezelfde functionaliteiten als de mobiele app. Je kan door de feed scrollen, video’s liken of erop reageren en profielen van mensen die je volgt bezoeken. Het is echter niet mogelijk om zelf video’s te posten vanaf een computer of om gebruikers en kanalen te zoeken. Wie aan Vine marketing wil doen, zal daar dus nog steeds een mobiel apparaat voor moeten gebruiken.

TV-mode: Vine in groot formaat

De webversie van Vine heeft wel een unieke feature: TV-mode. Deze functie laat je toe om video’s in full screen te bekijken. Wanneer je Vine video’s maakt, hou je wel best rekening met het feit dat de meeste gebruikers de video’s op een klein mobiel scherm blijven bekijken. Zorg er dus voor dat belangrijke informatie niet te klein getoond wordt.

Gepersonaliseerde url’s over alle netwerken heen

Onlangs pakte Vine uit met nog een nieuwigheid: de mogelijkheid om de url van je pagina te personaliseren. Gedaan met een nietszeggende combinatie van cijfers en letters dus, vanaf nu is het mogelijk om een url in het formaat vine.com/gebruikersnaam aan te maken. Omdat eenzelfde bedrijf aan het hoofd staat van zowel Twitter als Vine, worden de persoonlijke url’s van Twitter gebruikers alvast gereserveerd op Vine. Zo wordt het heel gemakkelijk om op beide platformen dezelfde url te hebben, wat het gebruikersgemak bevordert.

Mogelijkheden voor professionals

Vooral voor bedrijven en professionals is deze nieuwe toepassing interessant. Zij kunnen in hun communicatie vanaf nu veel eenvoudiger verwijzen naar hun Vine-profiel. Gepersonaliseerde url’s over verschillende netwerken heen komen eveneens de uniformiteit ten goede.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *