Video SEO deel 1: een videositemap voorzien

video-seo

Video is één van de populairste vormen van content op het wereldwijde web. Om die waardevolle content goed te laten scoren in de zoekmachines, is het belangrijk dat die ook SEO-geoptimaliseerd is. Dit doe je in de eerste plaats met een videositemap. Hoe pakt je dat aan? Je leest het in dit artikel.

Wat is een videositemap?

Een videositemap is een XML-feed die metadata  aan je video toevoegt. Op die manier kunnen zoekmachines jouw video vinden en indexeren. De metadata bestaat uit keywords die aanduiden waarover je video gaat. Zodra je die gegevens toevoegt aan je video, verschijnt die in de  Google zoekresultaten wanneer er een relevante zoekopdracht ingegeven wordt. Het zoekresultaat bevat dan een representatieve miniatuurafbeelding van de video-inhoud, de titel en andere gegevens uit je sitemap.

Waarom is een videositemap zo belangrijk?

In de eerste plaats verbetert de videositemap de videozoekresultaten. Bijvoorbeeld wanneer iemand een video met jouw inhoud zoekt op YouTube. Daarnaast brengt de sitemap Google en andere zoekmachines op de hoogte van je video-inhoud. Ook laat je weten dat er videocontent te vinden is op je website. Hierdoor krijgt je site een hogere score in Google.

Wat zijn de vereiste elementen?

Om je video-inhoud goed te laten scoren zijn er enkele elementen die verplicht aanwezig moeten zijn. Elk URL-item van jouw video moet de volgende informatie bevatten:

  • Titel
  • Beschrijving
  • URL van afspeelpagina
  • URL van de miniatuurafbeelding
  • Locatie van onbewerkt videobestand en/of de URL van de speler (SWF)

Om je video deze informatie mee te geen, kan je zelf een nieuwe sitemap maken op basis van het Sitemap-protocol of video-informatie toevoegen aan een bestaande sitemap. Wil je weten hoe het werkt? Lees hier hoe je een videositemap toevoegt aan je video-inhoud?

Executive Summary

Wil je dat je video goed scoort in de zoekmachines? Zorg er dan voor dat je een SEO-geoptimaliseerde videositemap toevoegt aan de inhoud van je video. Je ontdekt hier hoe dat in zijn werk gaat.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *