Verbeter je content marketing strategie met deze handige tips

content-marketing-300x168Content marketing is hot. Zowat elk bedrijf wil snel op kar springen en al te vaak begint men in het wilde weg enkele blogs te schrijven in de hoop vele surfers naar de website te lokken. Maar zo’n haastige aanpak heeft weinig zin. Zonder een duidelijke strategie is content marketing verloren moeite. Daarom geven we enkele tips om van je content marketing wél een succes te maken.

Zorg voor een goede afwisseling in content

Alleen tekst is al snel saai. Zorg voor leuke infographics, foto’s en indien mogelijk ook video’s. Deze hebben een hogere click-through-rate en ze worden ook vaker gedeeld op sociale media.

Wees consistent in het gebruik van sociale media

Met behulp van sociale media kan je een relatie opbouwen met je (potentiële) klanten, zelfs een deel van de klantendienst uitbouwen op sociale media is mogelijk. Je maakt je klanten ook blij door interessante content op sociale media te plaatsen, maar vermijd reclame. Focus ook niet op het aantal likes van je pagina, de hoeveelheid interacties is veel belangrijker.

Creëer landingspagina’s

Landingspagina’s zorgen een persoonlijke benadering van elk type bezoeker. Afhankelijk van welke zoekterm hij invoerde of van welke advertentie er doorgeklikt werd, komt de bezoeker op een andere landingspagina die meer toegespitst is op zijn behoeften en een duidelijke call-to-action bevat. Op die manier wordt de kans op reële conversies groter.

Vergeet de betalende kanalen niet

Content marketing is niet gratis, en continu content creëren is niet de manier om je bedrijf bekendheid te geven. Het is belangrijk dat je de content die je genereert ook goed promoot. Dat kan gratis via sociale media en e-mail, maar ook betalende advertenties zijn een basisonderdeel van een goede content marketingstrategie.

Maak van al je strategieën één geheel

Geen enkel bedrijf gebruikt slechts één manier om zichzelf in de kijker te zetten. Zorg er daarom voor dat je content op alle kanalen, zoals blogs, online advertenties, sociale media, televisiespots, radiospots enzovoort op elkaar afgestemd is. Zo kunnen al je inspanningen elkaar versterken.

Executive Summary

Hoe pak je content marketing aan?
Ontdek hier vijf tips die je meteen in de praktijk kan brengen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *