Verbanning uit Google heeft nauwelijks impact

In tegenstelling tot wat algemeen werd verwacht, zorgt de verbanning van de Franstalige krantensites uit de index van Google.be niet voor een grote terugloop aan bezoekcijfers. Dat blijkt uit een analyse van de CIM-cijfers, en werd bevestigd door de betrokken webmasters.

De Franstalige krantensites verliezen bijna geen bezoekers. De website van La Dernià¨re Heure en La Libre Belgique verloren sinds hun verbanning uit Google.be respectievelijk 15 en 10 procent bezoekers. De krantensite van L’Echo boette 5 procent in, terwijl het internetverkeer op de site van de krant Le Soir nagenoeg stabiel bleef. De instroom via zoekmachines lijkt dus vrij minimaal. Vanzelfsprekend speelt de actualiteit een cruciale rol bij een bezoek aan een krantensite. De verkiezingen van 8 oktober moeten dus in rekening genomen worden.

(via: IT-Professional)

Google Logo

Executive Summary

In tegenstelling tot wat algemeen werd verwacht, zorgt de verbanning van de Franstalige krantensites uit de index van Google.be niet voor een grote terugloop aan bezoekcijfers. Dat blijkt uit een analyse van de CIM-cijfers. Dit werd bevestigd door de betrokken webmasters.

1 Comment

  1. Seo Consulent

    11 months ago

    Normaal gesproken heeft een verbanning van een website wel degelijk impact.
    Alleen zulke grote krantensites worden makkelijker herkent. Surfers onthouden de url en zoeken dan niet meer via zoekmachines maar tikken de url meteen in de browser.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *