Van daily deals naar location based: Groupon of Foursquare?

Vorige maand lanceerde Groupon een nieuwe applicatie Groupon Now. Deze applicatie gebruikt het grote netwerk van handelaars dat Groupon kent voor deals gebaseerd op locatie en tijdstip.

Location based betekent VS …

Voor de ontwikkeling van daily deals naar location based services moeten we in Europa nog wachten. Op dit moment zijn er schijnbaar alleen nog maar deals beschikbaar in Chicago. Net zoals de meeste van deze trends zal het enige tijd duren voor we ze zullen vinden in België en Nederland. Maar we kunnen alvast uitkijken naar de iBood hunt-dag die er binnenkort aankomt. Deze aanbieder van daily deals in Europa heeft iedere dag wel iets cool aan te bieden. Op hun hunt-dag bieden ze echter verschillende deals aan op één dag.

Hoe ziet Groupon Now eruit

Hoewel we er nog geen toegang toe hebben, is het wel interessant om te kijken hoe Groupon Now eruit ziet. Wie weet zullen we het binnen enkele maanden ook kunnen gebruiken. Het eerste dat je moet doen als je op de website van Groupon Now komt, is een locatie kiezen. Momenteel is dit dus enkel Chicago. Daarna kan je kiezen tussen 8 categorieën: eten, uitgaan, winkelen, plezier, een show, sport, foto’s of verwenning.

Groupon Now

Laten we even kijken naar de categorie ‘eten’. Nu zien we de deals en de tijden dat ze beschikbaar zijn. Op de kaart kan je zien waar de zaken die de deals aanbieden liggen. En zeker interessant is het aantal sterren die de zaak krijgt op basis van recensies.

Groupon Now eten

Foursquare & Loopt

Doordat de deals nu nog erg beperkt zijn, zoekt Groupon naar partners. Hoewel Groupon al veel contacten heeft met handelaars, hebben check-in sites zoals Foursquare en Loopt een veel bredere groep gebruikers van hun mobiele applicaties.

Groupon heeft al een deal gemaakt met Loopt om Groupon Now te integreren in hun systeem. Geruchten gaan de ronde dat er ook gesprekken aan de gang zouden zijn met Foursquare om hetzelfde te doen. Anderen zeggen dan weer dat deze gesprekken zouden kunnen leiden tot een aankoop van Foursquare door Groupon.

Groupon maakt monsterwinsten en zou Foursquare makkelijk kunnen overnemen. Dit is misschien wel een goede zet om concurrenten als Facebook en Google te snel af te zijn. Google werkt bijvoorbeeld al samen met Foursquare voor Google Offers.

Effect op ons?

Helaas lijkt Loopt totaal ongebruikt in België en ook Foursquare is redelijk leeg. Met de groei van de mobiele markt kan dit misschien wel veranderen. Wij hopen in ieder geval binnenkort er goedkoop enen te gaan drinken dankzij Groupon Now.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *