Url shorteners benadelen je SEO niet!

Bitly logo
URL shorteners zijn een essentieel onderdeel van social media. Vooral voor Twitter zijn ze noodzakelijk. Als je per bericht maar 140 tekens mag gebruiken, wil je natuurlijk niet dat er 30 hiervan verspild worden aan een link. Iedereen kent ongetwijfeld Bitly, maar ook andere websites kunnen je links verkorten. Google heeft bijvoorbeeld zijn eigen versie met goo.gl.

Hebben die links een invloed op SEO? Links zijn namelijk onmisbaar om je pagina een hoge ranking op Google te geven. Herkent Google deze verkorte links?

In onderstaand filmpje geeft Google’s search optimization guru Matt Cutts een korte uitleg over dit thema. Het antwoord is simpel: Bitly en Goo.gl links geven alle nuttige informatie voor search engine optimization door. Het gebruiken van deze links kan absoluut geen kwaad.

In het kader van ons artikel De invloed van social media op zoekmachine optimalisatie is dit zeker goed nieuws. Signalen van social media hebben een invloed op je ranking op Google en vooral Twitter zou niet zonder deze korte links kunnen.

2 Comments

 1. Sander Tamaëla

  11 months ago

  Je schets het te simpel:
  – Een 301 verliest altijd waarde
  – Links binnen social zijn bijna altijd nofollow
  – Een short link heeft geen anchor text dus er wordt minder relevantie bepaald

 2. Tom Bogaert

  11 months ago

  Sander, ik beweer niet het tegendeel. Soms is het gewoon simpel en maken we het te moeilijk. Wat de anchor text betreft zal google wel creatief genoeg zijn om bvb hashtags een dito waarde te geven. denk je niet???
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *