Twitter lanceert geo-targeted tweets

gerichte-tweetsVanaf nu kunnen bedrijven die actief zijn op Twitter hun tweets zodanig richten dat alleen mensen in een vooraf bepaald land of regio bepaalde tweets zullen ontvangen. Het zal binnenkort mogelijk zijn om verschillende promoted tweets te richten op een door jou gekozen doelpubliek.

Tweets richten naar een bepaalde regio of land

Het richten van promoted tweets op een bepaald land is zeer nuttig voor grote bedrijven. Tot nu toe hadden ze een probleem wanneer ze bijvoorbeeld een promotie deden in Frankrijk. Volgers uit Denemarken, Japan of Kenia zagen die tweets ook, maar raakten gefrustreerd omdat zij geen gebruik konden maken van de promotie.

Het hierboven beschreven scenario is nu verleden tijd. Vanaf nu kunnen bedrijven ook hun promoted tweets richten op bepaalde geografische gebieden. Ook voor kleinere bedrijven is dit heel interessant. Bedrijven die slechts actief zijn in een deel van een land, zullen ook promoted tweets kunnen versturen die slechts zichtbaar zijn voor volgers afkomstig uit een bepaalde regio. Ook financieel betekent dit een grote verandering: een internationale promoted tweet uitsturen kost veel geld, zeker als je weet dat in sommige gevallen veel gebruikers er geen boodschap aan hebben. Gerichte tweets uitsturen naar bepaalde landen en regio’s is dus interessant voor marketeers op Twitter.

Locatiebepaling op Twitter voor adverteerders

Twitter bepaalt de locatie van gebruikers op basis van wat ze zelf ingeven in hun bio en op basis van de locatie van waaruit gebruikers het vaakst tweeten. Dat opent een heleboel perspectieven voor de toekomst. Tweets met als inhoud ‘kom naar locatie X en krijg promotie Y’ zullen vanaf nu vaker te zien zijn. Hiermee volgt Twitter het voorbeeld van Foursquare en Google, die ook al experimenteren met geo-targeted advertenties.

Twitter is nog op zoek naar een model waarbij het bedrijf winstgevend kan worden. Met deze nieuwe functie lijkt het bedrijf alvast op de goede weg, hoewel het wel een evenwichtsoefening zal zijn om zowel gebruikers als adverteerders tevreden te houden.

Executive Summary

Twitter komt met geo-targeted tweets
Tweets richten op gebruikers afkomstig uit een bepaald land of een bepaalde regio is heel interessant.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *