Tradedoubler neemt The Search Works over

tradedoubler-The Search WorksTradedoubler, affiliate marketing network provider van origine, neemt search agentschap The Search Works over. In de deal zit ook The Technology Works, dochtermaatschappij en de technologiepoot van IMW Group, dat ondermeer het bid management systeem Bidbuddy bouwde, inbegrepen.

Tradedoubler dat meer en meer concurrentie gaat ondervinden van het pay-per-action model dat Google, en dus ook QueroMedia, momenteel aan het testen is. Je betaalt pas als er werkelijk een actie op uw website gebeurt in plaats van te betalen voor elke click, ofte elke bezoeker. Tradedoubler voert deze integratiebeweging uit met het oog op deze concurrentieslag.

Waarom zouden adverteerders nog met Tradedoubler in zee gaan als Google hetzelfde model aanbiedt?

Eigenlijk zie ik absoluut geen reden meer. Je hoeft bovendien bij Google geen maandelijkse ‘network fee’ te betalen. Wat ik wel jammer vind is dat Google momenteel geen pay-per-acquisition model heeft voor zijn Google Adwords netwerk. Vandaag is het slechts mogelijk om op het adsense netwerk via CPA te werken. Of, het toelaten om Adwords keywords aan te kopen voor Adsense cpa klanten zou eventueel Google Adwords professionals ertoe kunnen aanzetten om zelf het risico te nemen.
Adsense inkomsten Optimalisatie is eigenlijk een vorm van Conversie optimalisatie, de nieuwe dienst van QueroMedia, waarmee we al mooie conversiedverhogingen hebben mogen noteren. Ik kom hierop zeker en vast terug in de komende weken.

1 Comment

  1. Tom Michiels

    18 months ago

    Het is wel duidelijk dat Tradedoubler een andere koers wil gaan varen. Een meesterzet of vechten tegen de bierkaai (met Google in de rol van bierkaai)? De toekomst zal het uitwijzen.

    Soms vraag ik me af of Tradedoubler er wel goed aan heeft gedaan om niet in te gaan op AOL’s overnamebod van 900 Mio USD…
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *