Tracking van telefoonoproepen: Mongoose Metrics & Ifbyphone

Mongoose_MetricsIn navolging van het bericht dat we eerder deze week postten over de AdWords Call Metrics, belichten we nu twee andere interessante aanbieders van Call Metrics, namelijke Mongoose Metrics en Ifbyphone. Beiden bieden een trackingdienst aan voor telefoonoproepen welke rapporten van telefoonoproepen integreren in web analytics pakketten van derde partijen zoals Google Analytics en Omniture SiteCatalyst.

Mongoose Metrics

Mongoose Metrics biedt deze dienst al sinds 2007 aan en bovendien is het voor marketeers, die willen begrijpen welke PPC-trafiek telefoonoproepen aandrijft, ook mogelijk om gebruik te maken van een tracking oplossing op keywordniveau. De missie van Mongoose Metrics is om telefoonoproep analytics te verduidelijken door klanten te voorzien van betrouwbare, duidelijke en bruikbare data die de gehele verkoopscyclus overkoepelt, gaande van klanten die zoeken op je site tot een afgeronde verkoop.

Om dit te kunnen doen, werden vier verschillende producten (allen met Google Analytics integratie) ontwikkeld die verschillende niveaus van granulariteit en inzicht bieden:

AccuTrack 1:1 – basis single number call tracking

AccuTrack Source – dynamische bron call tracking (Google/Yahoo/Bing)

AccuTrack SessionLite – basis keyword call tracking met één enkele telefoonnummer

AccuTrack Session – keyword en sessie call tracking op bedrijfsniveau

Mongoose Metrics biedt tracking pakketten aan die competitief geprijsd zijn vanaf $100 per maand. De prijsgeving is in eerste plaats gebaseerd op het verwachte oproepenvolume en het verwachte clickvolume van uw website. Een ruime schatting van het aantal minuten dat je verwacht te gebruiken voor oproeptracking en een schatting van de web hits voor de site(s) waarop je oproeptracking wilt inschakelen, is een vereiste om een prijs op te kunnen stellen.

Ifbyphone

Ifbyphone

Ifbyphone maakt het mogelijk om oproep analytics samen met web analytics te tracken. Met Ifbyphone kan je inkomende telefoon oproepen direct naast je website data tracken in Google Analytics door gebruik te maken van de ‘Google Analytics Call Tracking Phone mashup’.

Met de oplossing van Ifbyphone kunnen bedrijven dus nagaan hoeveel oproepen er gegenereerd werden door advertenties en dergelijke en bovendien bevat de tracking data ook de bron, de campagne en andere filtervelden.

Belangrijkste functies Google Analytics Integratie

 • Telefoonoproepen tracking met Google Analytics
  De unieke ‘phone mashup’ van Ifbyphone laat gebruikers toe telefoonoproepen samen met web data te tracken met Google Analytics
 • Oproepdata en web data bekijken
  Gebruikers zullen in hun GA account telefoonoproepen in dezelfde spreadsheet te zien krijgen als de content pagina views.
 • Analyseer oproepen en niet alleen clicks
  Gebruikers kunnen deze data aanwenden om offline conversies te berekenen wat altijd al een struikelblok geweest is voor marketeers

Ifbyphone wordt bovendien zelfs vermeld op de Google Analytics App Gallery.

Ifbyphone biedt drie verschillende pakketten aan. De verschillende pakketten bevatten verschillende functies en hebben uiteraard een verschillende prijs:

Complete ($74.95):
IVR integration, Developer API toolkit, Store Locator, Call Distributor, Voice Broadcasting, IVR, Dynamic Number Insertion, Google Integration, Call Tracking, Find Me, Conference Calling, Voice Mail Boxes, Virtual Receptionist, Click-to-call, VoteByPhone, Phone Number Included

Advanced ($59,95):
Voice Broadcasting, IVR, Dynamic Number Insertion, Google® Integration, Call Tracking, Find Me, Conference Calling, Voice Mail Boxes, Virtual Receptionist, Click-to-Call, VoteByPhone, Phone Number Included

Basic ($49,95):
Call Tracking, Find Me, Conference Calling, Voice Mail Boxes, Virtual Receptionist, Click-to-Call, VoteByPhone, Phone Number Included.

Hieronder nog een filmpje van Ifbyphone die de werking van oproep tracking uitlegt:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b6fTfQHz7OU&feature=player_embedded[/youtube]

http://www.youtube.com/watch?v=b6fTfQHz7OU&feature=player_embedded[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b6fTfQHz7OU&feature=player_embedded[/youtube]

Leave A Comment
  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *