The Pope App: het conclaaf volgen via je smartphone

Tijdens het conclaaf wordt alles in werking gesteld om zo weinig mogelijk informatie vrij te geven tot er witte rook verschijnt en een nieuwe paus verkozen is. Computers, laptops en tablets worden dan ook verbannen en er geldt een verbod op het gebruik van social media. Telefoonsignalen worden geblokkeerd door stoorzenders. Toch is er een interessante app waarmee je het conclaaf op de voet kan volgen, namelijk ‘The Pope App’. Dit is de officiële app van het Vaticaan die de verkiezing van de nieuwe paus op de voet volgt.

The pope app

Gebundeld nieuws rond de verkiezing van de paus

De officiële app van het Vaticaan verzamelt alle berichten rond de verkiezing van de paus van verschillende media en bundelt deze tot een handig overzicht. Wanneer de er een nieuwe paus gekozen is, mag je er dus vanuit gaan dat je het via deze app eerst zal vernemen.

Bovendien kan je via ‘The Pope App’ meldingen ontvangen zodra een live-uitzending rond het conclaaf van start gaat. Zo ontvingen ‘The Pope App’ gebruikers gisteren bijvoorbeeld een melding van de live intrede van de kardinalen in de Sixtijnse Kapel.

Verder bevat ‘The Pope App’ een nieuwsrubriek en kan je er foto’s en videobeelden bekijken van gebeurtenissen van de voorbije dagen.

Live beelden van het Sint-Pietersplein

Via ‘The Pope App’ kan je de gebeurtenissen op het Sint-Pietersplein in Rome trouwens live volgen dankzij webcams op verschillende plaatsen in en rond het plein. Vanaf vandaag zou het tevens mogelijk zijn om live te bekijken of er al witte rook uit de schouw van het Vaticaan komt.

‘The Pope App’ is zowel via iOS als via Android te downloaden.

Executive Summary

Als eerste weten of er witte rook uit de schouw van het Vaticaan komt?
Download ‘The Pope App’ via iOS of Android

2 Comments
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *