The Google Pack uitgebreid met StarOffice

StarOffice 8 toegevoegd aan The Google Pack

The Google Pack werd al eerder dit jaar sterk uitgebreid en nu komt Google met een serieuze klepper : StarOffice 8 van Sun. Deze (bijna ex-) concurrent van Microsoft Office en Open Office wordt vanaf nu gratis optioneel aangeboden bij het downloaden van The Google Pack. De ster van StarOffice was al een tijdje aan het uitdoven, maar met deze release gaat Google frontaal de aanval aan met Microsoft en krijgt StarOffice ongetwijfeld een nieuw leven. Na het barsten van de dotcom-bubble zag Sun het gebruik van StarOffice immers in elkaar stuiken en het is deze terugval nooit meer te boven gekomen.
Normaal kost een versie van het op OpenOffice gebaseerde StarOffice zo’n $ 70. Het werd intussen al meer dan 100 miljoen keer gedownload, kent meer features dan OpenOffice en er wordt bovendien support op geleverd door Sun. Of Google en Sun een overeenkomst hebben gesloten over een vergoeding voor elke download van StarOffice is niet bekend gemaakt, maar het feit dat StarOffice expliciet moet aangevinkt worden bij een download van The Google Pack doet vermoeden van wel.

Het mooie aan StarOffice (evenals OpenOffice) is dat er gebruik gemaakt wordt van het Open Document Format (ODF), een open standaard gebaseerd op XML waarin documenten, spreadsheets, databases en presentaties kunnen opgeslagen worden.

The Google Pack kan je hier downloaden.

OpenOffice kan je hier downloaden.

2 Comments

  1. Tom Michiels

    18 months ago

    Mooie actie van Google!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *