Snapchat wijst een miljardenbod van Facebook af

Snapchat zou een miljardenbod van Facebook hebben afgewezen. Dat bericht staat te lezen in de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Volgens de krant zou Facebook bereid zijn geweest om maar liefst 3 miljard dollar, ofwel 2,2 miljard euro, neer te leggen voor de populaire instant messaging app.

Snapchat-300x168Sinds de eerste release van de app in september 2011 is Snapchat meteen heel populair geworden. De app stelt gebruikers in staat om elkaar korte berichten te versturen die na enkele seconden vanzelf terug verdwijnen. Per dag worden er wereldwijd zo’n 350 miljoen berichten, of snap’s, verstuurd.

Populaire overnameprooi

Snapchat is al langer een geliefkoosd doelwit voor overnemers, maar mede-oprichter en directeur van Snapchat, Evan Spiegel, zou pas vanaf begin volgend jaar openstaan voor een eventuele overname of investeringsovereenkomst. Spiegel hoopt immers dat de app in tussentijd nog zal groeien, waardoor hij nog meer geld zou kunnen krijgen voor de app.

Het is niet de eerste keer dat Facebook een bod uitbrengt op Snapchat. Eerder zou het bedrijf van Mark Zuckerberg al een bod van 40 miljoen euro hebben uitgebracht. Met het nieuwe bod van zo’n 3 miljard dollar zou Facebook hier vlotjes over gaan. Moest Spiegel het bod geaccepteerd hebben, dan zou dit meteen de grootste overname in de geschiedenis van Facebook betekend hebben. Momenteel is de overname van Instagram voor een bedrag van 1 miljard dollar nog steeds de grootste overname van Facebook.

Snapchat van zijn kant zou ook al van andere partijen een overnamebod hebben ontvangen. Onder andere van het Chinese internetbedrijf Tencent zou Snapchat een bod ontvangen hebben.

Sterk bij jongeren en op de mobiele markt

Het bedrijf Snapchat verdient voorlopig nauwelijks geld met de app. De reden waarom Facebook toch een bod uitbracht op Snapchat ligt echter voor de hand. De app is razend populair bij tieners en jongeren, een doelgroep waar Facebook zelf steeds meer terrein verliest. Met een eventuele overname van Snapchat zou Facebook zijn positie binnen deze doelgroep opnieuw kunnen verstevigen. Ook heeft Snapchat een heel sterke positie op de mobiele markt, een segment waar Facebook al langer meer inkomsten wil halen.

Executive Summary

Snapchat wijst bod Facebook af
Volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal zou Snapchat een miljardenbod van Facebook hebben afgewezen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *